Раздадоха хранителни пакети на нуждаещи се в Ардинско

Изображение 1 от 3

    За поредна година по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса раздаде 1300 пакета хранителни продукти от първа необходимост на нуждаещи се хора от територията на община Ардино.Всеки един пакет съдържа олио, захар, брашно, ориз, бял боб, оцет, бонбони, кафе, макаронени продукти.

    Помощите бяха раздадени от членовете на Управителния съвет на Сдружението Ерол Четин, Юксел Юртсевер, Бейджан Акън, Осман Ялчънкая и Салих Юзертюрк. За идентифициране на нуждаещите са съдействали кметовете на кметства и общината.

    „Султанът на 11-те месеца” – Свещеният Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия, заяви председателят на СдружениетоАйдън Йълмаз.

    По случай месец Рамазан фондацията даде и благотворителна вечеря – ифтар.

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад изказва благодарност към ръководството на Сдружението за благородния жест, който правят всяка година по време на Рамазана. „Това е безспорно признание на добри взаимоотношения между хората, живеещи постоянно в Ардинско и ардинските изселници, които са обединени в Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци)  в Бурса“, заяви Ресми Мурад.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини