Осем години затвор за наркодилър от Кърджалийско , държал 30 кг. екстази

Тричленен състав на Окръжен съд – Кърджали осъди на 8 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и глоба от 40 хиляди лева 49-годишния Х.Р.М. от с. С., общ. К. Мъжът е признат за виновен за това, че на 4 ноември 2014 г. в град Хага, Нидерландия, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (екстази) в особено големи размери – 29.514 кг, на обща стойност 737 850 лв.

Съдът призна за невиновни останалите двама подсъдими по делото – Ю.А.Б., на 48 г., и Г.С.М., на 29 г., и ги оправда по повдигнатите им обвинения, а именно Ю.А.Б. за това, че между 4 и 6 ноември 2014 г. в град Хага, Нидерландия,и в град Кърджали, в съучастие като извършител с Х.Р.М. е държал с цел разпространение и разпространил 29.514 кг екстази на обща стойност 737 850 лв., а Г.С.М. за това, че на 6 ноември  2014 г. в Кърджали без надлежно разрешително и на публично място е придобил и държал с цел разпространение високорисковите наркотични вещества.

На 5 ноември 2014 г. Х.Р.М. е изпратил по микробус, който извършва организирани пътнически превози между Нидерландия и България, осем кашона ламиниран паркет, в които е бил скрит наркотикът. Той помолил Ю.А.Б., с когото се познавал от казармата, да му съдейства някой да прибере кашоните в Кърджали. От своя страна Ю.А.Б. се обадил на племенника си Г.С.М., който на 6 ноември 2014 г. получил ламината на паркинга на магазин Билла в Кърджали. В момента на прехвърлянето на кашоните мъжът е бил задържан в акция на МВР.

На последното си заседание съдът се произнесе високорисковото наркотично вещество екстази с тегло 29.514 кг на обща стойност 737 850 лв., което е предадено на съхранение на Агенция „Митници“, да се отнеме в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок, считано от днес  .

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини