17 °C

Сибел Кяшиф: Заводът - мисия или карма

KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

Родена съм в деня на откриването на цеха, затова и винаги съм усещала съдбата си неразривно свързана със съдбата на завода! 

Това е бил ден, четворен празник за моето семейство, наред с празника на Деня на машиностроителя, както и есенните празници на града ни. 

На този ден се роди след години и първородния ми син, друг знак на съдбата може би...

Започнах да работя в завода още като ученичка, на 16 години през летните ваканции като технически секретар. Години, съвпадащи с приватизирането и прохождането ни като самостоятелна компания, но и от друга страна години на голямата икономическа криза в България и пълен разпад на вътрешния пазар за нашата компания. 

С неимоверни усилия успяхме да преминем през тези кризисни години, което ни даде нужното самочувствие да обърнем плахо поглед към европейските пазари. Казвам “плахо”, защото ни беше пределно ясно, че сме още много в началото и пътят ще бъде изключително труден.

Първите контакти постигнахме на големите панаири и изложения в Германия, което на своя страна съвпадна и с началото на следването ми в Берлин. С общ щанд с други фирми от България и няколко каталога подръка аз и баща ми обикаляхме от щанд на щанд. 

Това бяха дни на неуморни търсения на клиенти и представяне на компанията ни. Бяхме твърдо решени и не се отказвахме дори при многобройните откази и липса на интерес от страна на големите производители. 

Но най-важното тогава бе, че там видяхме своя скрит потенциал, видяхме, къде искаме да бъдем и кои върхове трябва да покорим.

И ги покорихме, един след друг - подписан договор за сътрудничество с холандска компания, първи износ на наша продукция в Европа, сертифициране на процесите на качество съгласно европейските стандарти, управление на всички процеси чрез единна ERP система, инвестиции, обучения, ... Безкраен труд, безсънни нощи, тежки преговори и договаряне на условия, но и с всеки покорен връх, пред нас се откриваше още по-голям хоризонт и така от малка компания с двайсетина служителя, днес и в близко бъдеще ние ще сме почти 500 служителя и ще разполагаме с три отделни завода с напълно автономни производства. 

За мен лично върхът в моята кариера беше моментът, когато наши цилиндри бяха изложени в прототипни товарачи на групировката Либхер на най-голямото изложение в света в Мюнхен през 2013 година. След няколкогодишен труд от първия контакт до крайния резултат този сюблимен момент беше своебразен преход, свързан най-вече с това, че вече доставяхме директно на крайните потребители на цилиндри, огромни групировки като Карготек, Либхер, Даутел и много други. 

Вече нищо не можеше да спре устрема ни, не го и спря...

Притежаване невероятен екип от служители, най-модерния машинен парк, който може да бъде видян само при най-големите производители на цилиндри, и най-важното осигуряваме отлично качество и бърза доставка, което потвърждават оценките и наградите за високи постижения, които получаваме от нашите клиенти. Ние изместихме конкуренти от ранга на Вебер и Бютер, западноевропейски производители с двойно по-дълга от нашата история. 

Това е причина за голяма гордост, но и в същото време огромна отговорност - към клиентите ни, към служителите ни, а и не на последно място към обществото ни. 

Нашата цел е да допринесем и за развитие на обществото, в което живеем. Учредихме Фондация “Хюсние Кяшиф, която има за цел да помага и подкрепя даровити деца, както и да взаимодейства с други организации в тази насока. Имаме амбициозната цел да участваме активно във всички аспекти на социалния ни живот и да допринасяме за развитието му, така както развихме нашата компания и я превърнахме във фактор на европейския пазар!

Сибел Кяшиф

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини