19 °C

Сибел Кяшиф: Заводът - мисия или карма

KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

Родена съм в деня на откриването на цеха, затова и винаги съм усещала съдбата си неразривно свързана със съдбата на завода! 

Това е бил ден, четворен празник за моето семейство, наред с празника на Деня на машиностроителя, както и есенните празници на града ни. 

На този ден се роди след години и първородния ми син, друг знак на съдбата може би...

Започнах да работя в завода още като ученичка, на 16 години през летните ваканции като технически секретар. Години, съвпадащи с приватизирането и прохождането ни като самостоятелна компания, но и от друга страна години на голямата икономическа криза в България и пълен разпад на вътрешния пазар за нашата компания. 

С неимоверни усилия успяхме да преминем през тези кризисни години, което ни даде нужното самочувствие да обърнем плахо поглед към европейските пазари. Казвам “плахо”, защото ни беше пределно ясно, че сме още много в началото и пътят ще бъде изключително труден.

Първите контакти постигнахме на големите панаири и изложения в Германия, което на своя страна съвпадна и с началото на следването ми в Берлин. С общ щанд с други фирми от България и няколко каталога подръка аз и баща ми обикаляхме от щанд на щанд. 

Това бяха дни на неуморни търсения на клиенти и представяне на компанията ни. Бяхме твърдо решени и не се отказвахме дори при многобройните откази и липса на интерес от страна на големите производители. 

Но най-важното тогава бе, че там видяхме своя скрит потенциал, видяхме, къде искаме да бъдем и кои върхове трябва да покорим.

И ги покорихме, един след друг - подписан договор за сътрудничество с холандска компания, първи износ на наша продукция в Европа, сертифициране на процесите на качество съгласно европейските стандарти, управление на всички процеси чрез единна ERP система, инвестиции, обучения, ... Безкраен труд, безсънни нощи, тежки преговори и договаряне на условия, но и с всеки покорен връх, пред нас се откриваше още по-голям хоризонт и така от малка компания с двайсетина служителя, днес и в близко бъдеще ние ще сме почти 500 служителя и ще разполагаме с три отделни завода с напълно автономни производства. 

За мен лично върхът в моята кариера беше моментът, когато наши цилиндри бяха изложени в прототипни товарачи на групировката Либхер на най-голямото изложение в света в Мюнхен през 2013 година. След няколкогодишен труд от първия контакт до крайния резултат този сюблимен момент беше своебразен преход, свързан най-вече с това, че вече доставяхме директно на крайните потребители на цилиндри, огромни групировки като Карготек, Либхер, Даутел и много други. 

Вече нищо не можеше да спре устрема ни, не го и спря...

Притежаване невероятен екип от служители, най-модерния машинен парк, който може да бъде видян само при най-големите производители на цилиндри, и най-важното осигуряваме отлично качество и бърза доставка, което потвърждават оценките и наградите за високи постижения, които получаваме от нашите клиенти. Ние изместихме конкуренти от ранга на Вебер и Бютер, западноевропейски производители с двойно по-дълга от нашата история. 

Това е причина за голяма гордост, но и в същото време огромна отговорност - към клиентите ни, към служителите ни, а и не на последно място към обществото ни. 

Нашата цел е да допринесем и за развитие на обществото, в което живеем. Учредихме Фондация “Хюсние Кяшиф, която има за цел да помага и подкрепя даровити деца, както и да взаимодейства с други организации в тази насока. Имаме амбициозната цел да участваме активно във всички аспекти на социалния ни живот и да допринасяме за развитието му, така както развихме нашата компания и я превърнахме във фактор на европейския пазар!

Сибел Кяшиф

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини