Серия от успешни акции на криминалисти и полицаи в областта

При оглед на товарен „Мерцедес“, представен за регистрация в Пътна полиция в Кърджали, била установена видима интервенция върху номера на рамата. Моторното превозно средство е иззето и на съхранение в база на Областната дирекция. Проверката по случая е по чл.345а, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Криминалисти от РУ-Кърджали разкрили извършител на кражба на техника и кабели. От фирмен фургон в кв.“Възрожденци“ в областния град след счупване на прозорец били откраднати акумулатори, радиатор, електрически мотор, токоизправител, 20 метра меден кабел. При организираното издирване бил установен 40-годишен кърджалиец, който е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Разследващ полицай продължава работата по случая по чл.195, ал.1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Незаконни боеприпаси и безакцизен тютюн са били открити при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на територията на РУ-Крумовград вчера. При проверка в жилище на 46-годишен в село Егрек полицейски служители намерили 19 незаконно притежавани боеприпаса, а в дома на 65-годишен 3 кг нарязан тютюн без бандерол. Инкриминираните вещи са иззети и са на съхранение в полицейското управление. Група „Криминална полиция“ в управлението продължава работата по двата случая.

 12-годишен откраднал велосипед, установили полицаи от РУ-Момчилград. 86-годишен жител на града сигнализирал, че колелото му изчезнало, докато работил на градината си. При извършените проверки полицейски служители стигнали до малолетния, в чийто дом намерили и велосипеда. Група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая.

Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини