Протест от Хасково в третото Велико народно въстание в Деня на независимостта

Изображение 1 от 2

    Протестиращите от Хасково ще се включат в третото поред Велико народно въстание, което се готви за 22 септември на площад „Независимост” в София. Тогава се отбелязва Деня на независимостта, която е обявена на тази дата през 1908 г. от цар Фердинанд I.

    Участието си обявиха представители на организационния комитет на протестите в Хасково на пресконференция днес.

    „Целта на протеста на 22-ри септември е да мине мирно. Нямаме за цел да се изправят българи срещу българи, а да покажем, че ще продължим да искаме оставките на правителството и на главния прокурор, защото, според нас, България е в опасност сега“, коментира Георги Делчев. Той е един от участниците в първото Велико народно въстание, което се проведе на 2-ри септември в столицата и на него се стигна до ескалиране на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция. „Бях сред хората на първа линия на протеста. Бяхме блъскани и удряни, разказа Делчев, имаше обърнати детски колички. Той посочи, че с очите си е видял, че между полицаите има униформени без идентификационни номера. „Между истинските полицаи бяха внедрени други, чиято цел беше очевидно да бият.“

    Друг от протестиращите от Хасково Йордан Данев разказа, че още с тръгването на тръгване към София, на изхода на Хасково са били проверявани щателно от полицейски патрули. Според Марио Бисеров, който е председател на КТ „Подкрепа“ в Хасково и е сред най-редовните протестъри, недоволството на 2-ри е било окървавено, заради страха да не се провали гласуването тогава в НС на предоставянето на 134 концесии от природни богатства на страната ни за срок от 60 години.

    Полицаите са жертва, на началниците си, коментира Иван Тошев. Той посочи, че според него „полицията създава политическа полиция“.

    В края на пресконференцията всеки от участниците пусна в кутията, донесена от Иван Тошев по 1 стотинка. Тази сума той събира символично, за да си плати евентуалната глоба, която очаква да получи, след съставения му фиш при протеста и  затварянето на АМ “Марица“ преди месец.

    Тя е не е по Закона за събранията, митингите и манифестациите, а по Закона за движение по пътищата. Сумата от 1 ст. Той събира от всеки, които е заинтересован полицията да не влиза в ролята на ДС.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (51)

    • 1
      Jh
      JHB
      19 -31
      14:23, 16 сеп 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ва
        Василев
        33 -6
        15:41, 16 сеп 2020
        Въстание или възстание? Граматика,правопис и образование. Сега много имат висше, ама нямат средно.Калинки,малинки и джендъри. Накъдето и да се обърнеш само такава паплач,особено в държавните институции.
      • Jh
        JHB
        16 -20
        16:43, 16 сеп 2020
        Ами пиша ви го по социалистически, да се сетите, т... Виж коментара
    • 2
      Ян
      Янко М.
      31 -3
      14:25, 16 сеп 2020
      Господин Т....в , много сте алчен,защо не кажете на уважемата публика за проекта на стойност 100 000 евро за изографисване на църквата Св. архангел Михаил Хасково и колко от тия пари потъват в вашия дълбок джоб,а за многобройните ви далавери с един друг известен на публиката духовник що не споделите . ?.
      • Хр
        Хр.Русев
        7 -1
        07:29, 17 сеп 2020
        Т. ..в знаем какви си вършил по потури и народна носия в Русия заедно с поп З.Решетников.
        Много грачеш и грабиш.
      • По
        Политолог Динко Динев
        1 -3
        10:36, 17 сеп 2020
        Знам за това пътуване.
        Познавам Тошев, като петте си пръста. бяхме в БКП заедно с тъпото и алчно ЗКПЧ.

        Има нещо вярно в горното твърдение, с малки разлики::
        - Не беше в Русия, а в Якутия, която, верно е част от Руската федерация;
        - Не беше с поп З., а с трима изобретатели – първа българска делегация в Якутия от времето на Бай Тошо до сега;
        - Не са били при Решетников, а при Министъра на иновациите на Якутия
        - Не са „грачели и грабели“, а са договорили внедряването на три български иновации в Якутия;
        Пътьом – са посетили най-големия фестивал на открито „Ысыах" – видях снимки - 165 000 човека на една поляна, а проверих – цяля Якутия е 950 000..
        Занесли са на фестивала и филма „Ага“, сниман в Якутия, от БГ екип, с якутски актьори и получил награда на филмовия фест Берлинале, както и статуетка от "Берлинале" за якутски артист.
        Интересът към първата прожекция на български филм в Якутия надвишил очакванията, а Тошев даже, от името на фестивала, връчил статуетката пред яка публика.

        Да, Тошев е използвач и измамник.
        Той е измислил тва с филма и носиите - с маркетингова цел, а маркетинга си е като политиканстването – чиста измама.
        Той е използвал огромния интерес към филма и нарочно се явили на фестивала с национални носии за да впечатлят якутите, успели са да получат доверие и са договорили внедряването на българските иновации. Приел ги даже и техния Бойко Борисов.
        Тъпото и алчно ЗКПЧ се опитало да прави пари. Позор! Парите развалят човека!

        Щото не го вземат, като мен, да купува цигански гласове, тъпанара, и за това даже не става.

        Що не си изкарва парите почтенно с писане на постове с дъх на вкиснато зеле? Ама това е за умни.
        Плащам за това добре. Питайте пича, който се подписва ту като Янко.М., ту като JHB, ту като ХА, като Стара чанта, като Калем или Христо коко взема.
        **** ще ви даде информация за няколкото IP от които се изявяват много десетки имена.
      • Ив
        Иван Тошев
        1 -2
        11:07, 17 сеп 2020
        Уважаеми АНОНИМНИ Янко М.,
        Ако си артиста Янко Митев, когото харесвам, ще приема извинението ти. Ако не си – Янко, извинявай, но някакъв плюнкоотделец се опитва да се представи за теб. .

        Постът е като онзи виц за комунистическата пропаганда. Вярно е само моето име.:
        Работническо дело: „БЪЛГАРИЯ ИЗНЕСЛА 3 000 КОМПЮТЪРА ЗА ЯПОНИЯ“
        Истината: Вярна е само думата България.
        Не била Япония, а Съветския съюз, не били компютри, а били компоти, не били 3 000 а 3 000 000 и не сме ги били изнесли, а руснаците ни ги били върнали, като некачествени“

        Положих труд по разработването на този проект и се гордея с това, че е одобрен без нито една забележка от Министерството на културата и че този уникален православен храм ще бъде реставриран.
        Реставрацията (не „изографисването“) ще струва 77 625 лв, от които МК ще даде 3/4 - 58 218,75 лв, а недостигащите 1/4 в размер на 19 406,25 са собствено финансиране, което вече е събрано от вярващите, миряните от храма. На всеки 3 лева даден от МК, миряните дават 1 лев.
        Държавата ще си върне 12 937,50 лв. ДДС, а с останалите 64 687,50 лв. ще бъдат възстановени 112,5 м2 стенописи при средна цена 575 лв. на м2.
        Това е цена под пазарната, за реставрация на стенописи с национално значение, които са с такава степен на увреждане, че някои от тях са унищожени.
        Официалната тарифа за хонорар на реставратор на секция “Реставрация” при СБХ и Асоциацията на реставраторите в България определя минимални граници за договаряне между реставратор и възложител на 60 лв. на час + командировъчни + разходите за вложените материали + транспорт.
        Посмятайте малко, ако можете.
        И потънете в земята от срам заради перфидния намек за далавера.
        Трудът по реставрация, особено на сводовете е изключително тежък – опитайте се да държите ръцете си повдигнати над главата, даже без да правите нищо, и ще се убедите, че да правите това цял ден рисувайки е изстинско изтезание.

        Като сте загрижен за църквата, влезте поне веднъж в нея – тя вече се реставрира, няма и 2-3 дни след подписване на Договора. Елате, прегледайте документите и ако прецените, че всичко е почтено – дарете за да помогнете, а не заливайте със слюнки това добро дело.

        Дерзайте, интелектуалецо, заработвайте си парите.
        Макар и гнусна, но „хейтер“ си е професия. Разбирам ви, и вие деца храните..
        Бог ще отреди всекиму – заслуженото.
    • 3
      Jh
      JHB
      33 -24
      14:47, 16 сеп 2020
      Като им гледам унилите физиономии на снимките, сами не си вярват. Няма я червената армия на границата с Румъния, за да вземат властта, както направиха през 1944-та. Добре че сме в Нато, та руските тролове да са ограничени само до хибридни атаки срещу нас във Фейсбук!
      • Hs
        HSBC
        14 -17
        18:04, 16 сеп 2020
        Ти си точно от тях, щом си на амбразурата на комунистическата мутра от Банкя.
      • Jh
        JHB
        2 0
        13:04, 17 сеп 2020
        Аз не защитавам комунистическата мутра, не си ме разбрал. Аз искам шпионина на русия в президенството, ДА НЕ направи руски служебен кабинет!
    • 4
      Em
      emc2
      19 -22
      15:02, 16 сеп 2020
      Добрия общинар от ГРОБ е мъртвият общинар от ГРОБ
    • 5
      Ха
      Ха
      27 -13
      16:14, 16 сеп 2020
      Преброяване на жълтите книжки върху жълтите павета.
      • :)
        : )
        14 -20
        18:06, 16 сеп 2020
        Твоята преброиха ли я, трол ? Виж коментара
    • 6
      Хс
      Хс
      28 -8
      17:09, 16 сеп 2020
      Г-н Т-шев си е стар комунист , бивш политически офицер . Винаги е бил подреден там където има далаверка. Ясно че и тук има нещичко , някой явно плаща.
    • 7
      Ст
      Стара чанта
      24 -13
      18:33, 16 сеп 2020
      Това ли са подлогите на он`я Дубаеца и отрепките от Триото, които му изпълняват заповедите ? Сдухани селски тарикатчета !
    • 8
      Ка
      Калем
      25 -7
      18:58, 16 сеп 2020
      Иван Тошев, бивш политически офицер, бивш говорител на Легия Раковски, който пръв я предаде. Марио Бисеров, който има моралното право да протестира само срещу мутрата Христо Бисеров. Това са водачите на хасковските протести. Ашколсун!
      • Че
        Чети бре
        10 -16
        21:06, 16 сеп 2020
        И вие като вашите малоумни шефчета не четете, ама... Виж коментара
      • Бо
        Боляровец
        5 0
        22:36, 16 сеп 2020
        За далаверите пишете смело.Пишете на Адреса на кпконпи- София 1000 площад св. Неделя 6 и signali@cacief.bg.Има възмездие дядо попе .
    • 9
      Ка
      Каунь
      19 -12
      18:59, 16 сеп 2020
      Тези защо цапат българското знаме?
    • 10
      Ма
      Маймунския Кенан от Евъртън
      13 -10
      20:53, 16 сеп 2020
      Този от втората снимка на пръст мирише вече пък тръгнал на протест.
      Аз го съветвам да си стои в къщи,да си цапне една ракия за разреждане на кръвта и да си боде шопска салата на воля.
      На паветата ако го тресне инсулта или инфаркта,докато го откарат в болница Света Ана и ще е ритнал камбаната.
      Отровните само това чакат и ще кажат умря от полицейско насилие щото ковида вече не е толко актуален
      • Гл
        Гледай си твоето здраве
        11 -12
        21:10, 16 сеп 2020
        Ти не бери грижа за здравето на човека, че много млади и видимо здрави измряха, а и все пак да си знаеш, че алкохолиците винаги са в рискова група. Така че, ходи да се прегледаш и стига ла от дивана.
    • 11
      Dz
      Dzakardo
      7 -3
      22:12, 16 сеп 2020
      Пълно с придворни ибрикчии, ще се борят кой да носи цигари на батьо в кауша
    • 12
      Хр
      Христо
      16 -8
      22:24, 16 сеп 2020
      уникални снимки...може да направят фото-изложба...."хасковските помияри" или " помиярите на Хасково"...
      как не ви е срам бе дебили с дебили...
      • Де
        Дебил си ти
        8 -7
        23:05, 16 сеп 2020
        Ти за развлечение ли плюеш или си платен трол? Кой и от какво да го е срам? Както вече многократно казах, заповядай на площада, да видим, кой ще излезе дебилният - дори и жените от групата ни ще те бият по интелект, друго няма да ти мерим, че си личи, че си комплексар. Яд те е, че ти си един жалък страхливец и роб, а ние сме смелчаги.
      • Хр
        Христо
        8 -3
        07:33, 17 сеп 2020
        аахахахах..."заповядай на площада"...
        Абе *********....ние нормалните хора си имаме работа и работим и семейства гледаме...
        Вие, помиярите от снимката, сте напълно провалени индивиди, във всяко едно отношение-лузъри, лентяи маргинали.
        Гледам яко се надъхвате, че сте нещо по-различно от нас българите, ноо всъщност сте пълни утайки..
      • До
        До Христо
        1 -1
        01:25, 18 сеп 2020
        Не че заслужаваш дори и секунда от вниманието ми, но понеже претендираш, че си нещо повече, а по думите ти личи, че не си, се чувствам длъжен да ти отговоря. Да, ти си от типичните българи, мразещи и плюещи всичко по-различно, нежелаещи да излязат от зоната си на комфорт, много сте силни, когато се изявявате като анонимки, обаче иначе веднъж не дойдохте да ни кажете в очите, какво мислите. Виждаме ви "нормалните" хора, как по цял ден киснете по заведения, що никой от нас го няма по кафетата, а? Щото работим, ама не се хвалим постоянно с това. Да си мишка ли е новото нормално? Да си поклонник на тиквун вече не е модерно обаче, времето ви изтича и заедно с него, ще потънете и вие, всички лизачи и гербаджийски подлоги. Тогава ще си говорим, кой е утайка. Да обиждаш на "помияр" и "утайка" хора, които не познаваш, и очевидно си в пъти под интелектуалното им ниво, е характерно само за един платен гербаджийски трол. Но, скоро, много скоро ще ви изметем!
      • Хр
        Христо
        1 -1
        08:35, 18 сеп 2020
        Вие и подобните вам считате, че ние работещите не работим. Ние, които се грижим за семействата си-не се грижим. Ние, които виждаме, че вие сте шепа безделници сме същите безделници като вас...
        Имаш грешка приятел.
        От вас нищо не става. Човек, който е годен за една работа става и за много работи...а хора като вас, които за нищо не ставате, каквото и да стане си оставате същите.
        Паралелната реалност, в която живеете е само в главите ви. Освен реваншизъм, нищо друго няма в тях.
        След една година ще виете от глад. А ние дето ставаме и на другия край на света да идем пак ще работим и ще свързваме двата края...
      • До
        До Христо
        1 -1
        11:06, 18 сеп 2020
        Христо, големи глупости си написал, брат. Ти кого познаваш от нас и знаеш, че не работим и не се грижим за семействата си? Хайде стига с тези малоумщини, то е ясно, кой е фантазьорът. Протестът е от 19 ч, точно за да могат хората, които работят, да приключат с работа, продължава само 1 - 2 часа, и после всички са по домовете си, не обиждай просто ей така. А да вием от глад няма как да стане, понеже не сме спирали да работим и то на не лоши места. Само празни приказки дрънкаш
    • 13
      Ха
      Хасково интернет
      18 -1
      22:45, 16 сеп 2020
      Бисеров една седмица се снима с заблудени хасковски протестиращи из хасковски сокаци и слънчаса. След това замина на каваците на профсъюзни разноски и на Баневи и пусна няколко селфита как се пече, как се мята в морето и подкрепя дистанционно под чадъра протеста. И като му омръзна нашето черноморие , студената бира и солена цаца, а и времето взе че позахладя, и се сети че трябва пак да се прибира и да протестира за черепа от дубай и останалите организатори.
      И така докато настъпи време за зимен курорт.
    • 14
      Не
      нененене
      17 0
      22:58, 16 сеп 2020
      След Бисеров няма да тръгна никога.
    • 15
      Го
      Гого от Сусам
      8 -1
      06:59, 17 сеп 2020
      Тези на снимката са срам за град Хасково! Г-н Бисеров, ти за какво се бориш и срещу какво протестираш? 30 години лижеш ан*ала на всеки, който е на власт!
      Къде е брат ти? Той протестира ли или е в миманса?
    • 16
      Ве
      Весо
      7 -1
      09:27, 17 сеп 2020
      Платени от Дубаеца палячовци. Импийчмънт за Радев, този път няма да успеете с разединяването на българския народ. Не виждам какво по добро можете да донесете точно вие с болните мозъци на България.
      • До
        До Весо
        1 0
        01:48, 18 сеп 2020
        Още чакам да получа парите, за които всички разправяте. Ма няма, бате, само пари трошим по протестите, но го правим с вяра в бъдещето. Разбира се, това за платените протестиращи е плод само на вашата развинтена фантазия. И всъщност болните мозъци сте вие. А няма по-голям палячо от Винету, по прякор Тиквун, известен още като жена на годината. А най-жалкото е, че разединението властва по нашите земи от векове. Затова никога не успяваме да наложим народната воля, дори и за премахване на най-големите несправедливости. Едно обаче е сигурно, ние искаме да ги изметем всичките - Боко, цялото правителство, Гешев, ВМРО, патриотите, Воля, БСП, Цвъки, Мая и дори и Радев, защото някои негови изказвания минават границата на допустимото за един държавен глава.
    • 17
      66
      666
      1 0
      09:42, 17 сеп 2020
      Възстание се пише до 1945г.,след това се пише въстание.Преди да коментирате направете справка с правописния речник!
    • 18
      Ив
      Иван Тошев
      1 -4
      10:58, 17 сеп 2020
      Липсата на каквото и да е изискване за регистрация позволява от един и същ компютър, един и същ човек, да прави коментари с различни имена, както и да се публикува коментар от чуждо име. Това е неприемливо и е настрани от световните и европейски стандарти за фейк новини и коментари.
      Именно заради това, разделите за коментарите в сайта са заприличали на кошче за душевни отпадъци.
      • Хр
        Христо
        4 0
        12:49, 17 сеп 2020
        то от вашата котерийка по-голям фейк няма...
        Черепа колко плаща?
      • Ко
        КонпИ
        1 -1
        17:55, 17 сеп 2020
        Другарю Тошев ти си само за икономически съветник на владиката Николай , простия крадлив селски поп Златко само те използва.Имаме снимки от Москва с носия на един фестивал преди няма и година - самотен унил ,,а също и с др.Решетников в кабинета му на Ленински проспект.По скромно .!И по тихо! Спри да крадеш! Да не пуснем записите.
      • Хр
        Христо до конпи
        2 -2
        22:07, 17 сеп 2020
        ей селтак..това, че другаря тошев е мушморок и мижитурка и пълна утайка не означава, че ще търпим да обиждаш владиката и отец Златко...
        мама ви комунистическа и безродна..
      • До
        До Христо
        2 -1
        01:11, 18 сеп 2020
        Отец Златко може и да е свестен, обаче Никола е един жалък търгаш и срам за религията. И ние поназнайваме туй онуй, а аз даже комсомолец не съм бил, но всеки рано или късно опира да услугите на църквата и му се изясняват много неща, пък и от уста на уста "славата" на отец Никола се разнася из градове и села.
      • Хр
        Христо
        1 -2
        08:30, 18 сеп 2020
        Ти това го казваш, защото си всяка неделя в църквата и не пропускаш служба или просто комсомолскати ти закалка те кара да плюеш по нашата църква и йереите и. Всички сме хора със своите си слабости...и не си ти тоя дето ще съди.....Боже опази! Комсомолски секретари акъл да дават...
      • До
        До Христо
        1 0
        11:11, 18 сеп 2020
        Пак не си чел внимателно, пич, не съм бил в комсомола, писах. Така че, опорките ти нещо не вършат работа тук. Ходя на църква редовно, и вече не в тази, точно заради поп Никола, ползвал съм го за обреди и ми е напълно ясен, но явно добре манипулира раята. Вярвайте му, той на това разчита и продължава да си пълни гушката.
      • Хр
        Христо
        0 -1
        14:58, 18 сеп 2020
        Човек ходи на църква за стане част от тялото Христово, а не да гледа в паницата на свещеника. Това да не ти е опера..
        Толкова ти е и християнството...по комсомолски.
        а пич ще викаш на баща си...ако го познаваш
      • До
        До Христо
        2 0
        22:29, 18 сеп 2020
        Ти с тези "богоугоднически" думи верно правиш впечатление като добър и човеколюбив християнин, евала!
    • 19
      См
      Смехурко
      1 0
      16:15, 17 сеп 2020
      200 лв. на ден + командировъчни + представителни + пари за сътрудник.
      Ако ме набият – дават по 1000 лв за добър лобут, но само, ако е заснет. Затова над нас лети винаги дрон.

      Преди парите ги получавах в рубли.
      Ама сега ни прецакаха - в албански леки, и монголски тугрици, уж за по-голяма конспиративност.
      А напоследък, не знам от къде се появиха и дубайски дирхами.
      Гадна работа - освен рублите, другите няма къде да ги обменям.
      Ако помогнеш да ги обменим - ще изкараш нещо. Къде да обменям?
      Още повече - че пари ти трябват, щом пишеш за пари фейкове.
      Така, че съм готов да деля с теб, само да ме насочиш - къде да ги обменям тея пусти тугрици и дирахми.

      Трудно ми е да докажа и произхода на парите.
      Щом си ГЕРБерски шерп, значи си получавал мръсни пари. Кажи ми как ги перете?
      Ще си платя за Ноу-хау.
      • Ха
        Хаха
        1 0
        01:55, 18 сеп 2020
        След това изказване колегите нвма да могат да спят седмици наред, а като заспят ще бълнуват числа и препотено ще мълвят името ми хаха. Толкова са ми смешни всички с тези фантасмагории за платените протести :)
    • 20
      Ин
      Инна
      3 -1
      16:38, 17 сеп 2020
      Тия "протести" не ги ли разбрахте чии интереси хранят?

      Да си припомним ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ откъде стартираха. Не че на българите внезапно им залипсва нещо посред лято, не. Просто съветници на президента бяха ареснтувани за опасно поведение и чергата на президента замириса на огън.

      За замитане на следите той "поведе народа" срещу малки и големи, реални и измислени дефекти на управлението с цел тук и сега да не допусне това правителство да продължи да арестува олигарси и да им съсипва престъпния бизнес!

      С цел не просто да свали един перммиер или дори всички министри. Целта е анти ЕС! И то се чува от най-.глуповатите протестиращи, които са и мнозинство поне по Интернет...

      Залогът е много, много голям. Не виждате ли че сегашното правителство драговолно се обезглави, свиква ВНС и всичко прави - но да остане България в ЕС, и в европроектите... Не мога да разбера тия които искат "да сме с Русия" защо не идат да живеят там или поне да пратят някое дете да учи в Москва? Не, защото знайно е че там няма демокрация, нито просперитет. В техните собствени носталгични предавания 80% от артистите и певците са избягали чак в САЩ.

      Питаме ли се, защо?
      • Ив
        Иван Тошев
        1 -1
        17:52, 17 сеп 2020
        И този ли е За Русия?
        "Борисов е лека форма на Путин", смята бивш американски посланик.
        Европа може и трябва да се намеси, за да защити демокрацията в България.

        https://www.politico.eu
        9/16/20, 3:59 PM CET
      • Хр
        Христо
        2 -1
        22:08, 17 сеп 2020
        др. Тошев..спри се...всички те знаем какво леке си и за 1000лв. и майка си ще продадеш
      • Ха
        Хаха
        1 0
        01:59, 18 сеп 2020
        Пълни глупости, или изобщо не следиш протестите, или хич те няма в политиката, или си поредната малоумница. Няма и грам истина в писанията ти, нямат нищо общо с реалността.
    • 21
      Ив
      Иван Тошев
      1 -2
      17:56, 17 сеп 2020
      Борисов имаше и добри действия, но срути всичко със наглостта си. И сега ще повлече със ебе си вси
      • Хр
        Христо
        2 -1
        22:09, 17 сеп 2020
        аре друм бе, мушморок
    Последни новини