Ще бъде ли разрушен подпорният хотел в Алепу

Административният съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за строеж на т.нар. „подпорна стена" в местността „Алепу" край Созопол. Решението дойде след протест от страна на Окръжната прокуратура, която откри множество нарушения.

Сагата със строежа на вилното селище започна в началото на 2019 година. Тогава след поредица сигнали, ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, но подозрително приличаше на хотел. След като не бяха открити нарушения, през юни миналата година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе протест срещу разрешението за строеж. Така вчера то беше обявено за недействително.

„Нарушенията са основно две. Има абсолютно нарушение на процедурата за строеж, както и изготвени документи с невярно съдържание. Всички входирани документи в административната преписка, които главният архитект следва да разгледа, липсват и при входираното второ заявление, с което фактически е стартирала процедурата по издаване на разрешението”, заяви наблюдаващият прокурор Христо Колев.

„Ако Върховният административен съд потвърди решението, това ще означава, че строежът е извършен без разрешение. В този случай ЗУТ казва, че строежът е незаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване”, каза още той.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кр
    Крум
    8 -2
    11:47, 19 фев 2021
    Няма да бъде разрушен. Предизборно шумно го обявиха за незаконен и като минат изборите ВАС тихичко ще отмени решението на долната инстанция и ще го довършат.
  • 2
    As
    asko
    0 0
    08:57, 22 фев 2021
    Въпроса е кой (кои) и как ще бъде наказан, за издаденото "разрешение за строеж". След като липсват тлкова документи, това не може да бъде направено без"стимулиране".
Последни новини