Жълт код за опасна жега за Кърджали

От НИМХ-МОН за 31.08.2020 г. е обявен жълт код за горещо време с максимални температури на места до 37-39° в 21 области в страната, както следва: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, В. Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково и Ямбол.

 Днес отново ще е слънчево около и след обяд - горещо. В ранните сутрешни часове в Източна България ще се образува ниска облачност, които още преди обяд ще се разкъсва и намалява. През деня ще духа слаб североизточен, в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина ще е 1200 метра около 29°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност. През останалата част от деня ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде около 3 бала, след обяд ще отслабва до 2.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини