Община и „В и К“ ще търсят решение на проблем с канализация в „Гледка“

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и  заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“ след поискано съдействие от общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова на заседанието на ОбС на 30 юли т.г.
Жители на квартала са търсили съдействие от „В и К“ заради проблем със запушена канализация за обратни води в района на бившия мебелен завод, но решение на въпроса досега няма.

Инж.Митовска запозна присъстващите на срещата жители на квартала с проекта за обратна канализация в района.Той е изготвен от Общинска администрация и предоставен на проектанския екип на „В и К“ Кърджали. Дружеството ще реализира втория етап на проекта „Воден цикъл“, който включва изцяло изпълнение на канализация в кварталите „Гледка“ и „Горна Гледка“, както и изграждането на главните канализационни колектори до колектори на гр.Кърджали и Градската пречиствателна станция.

Кметът се ангажира следващата седмица да инициира среща с ръководството на „В и К“, за да се търси временно решение за спиране изтичането на обратни води.

Това съобщиха от Преслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини