Шоколадов сладкиш с аромат на кафе

Шоколадов сладкиш с аромат на кафе

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. На водна баня разтопете масло, захарта и шоколада на ниска температура. Оставете да се охлади след това за 10 минути.

При непрекъснато разбиване добавете първо двете яйца към шоколадовата смес. След тях постепенно добавете 2 вида предварително пресято брашно и какаото на прах и 1 ч.л. разтворимо кафе.

Разбъркайте всичко до гладка смес, изсипете я в предварително намазнена и леко набрашнена тавичка за печене. Сложете да се пече за около 1 час, като внимавате да не прегори и проверявате накрая готовността с клечка.

Междувременно пригответе ганаша, като на водна баня разтопите 250 г шоколад с течната сметана и лъжичка разтворимо кафе. Оставете леко да се охлади. Заделете 1/3 от сместа за намазване на сладкиша отгоре.

Останалата част от ганаша напълнете с пош или шприц с тънък накрайник. Вкарвайте накрайника в произволни места от сладкиша и изстисквайте. Така се получават шоколадовите участъци в кекса. Накрая намажете отгоре със заделената част от ганаша и направете украса по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини