Акценти по VIASAT HISTORY през август

На този ден
Всеки ден от събота, 1 август, в 19:00 ч.

През август Viasat History ви кани пред телевизионните екрани всяка вечер, за да откриете какво се е случило "На този ден" във всички точки на Земята през всички забележителни мигове в историята. 

От световни лидери до неизвестни войници, от Ане Франк до Нелсън Мандела и от Берлинската стена до битката за Сталинград, всеки ден ще ви предложи нещо. Това е нашата история, която не можем и не бива да забравяме.

Бойни кораби
Започва от понеделник, 3 август, всяка делнична вечер в 23:00

Сезон: 2
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Година: 2020

Навлизаме в историята на забележителните плавателни съдове, оформили историята на човечеството, и на мъжете и жените, които са ги създали. Пригответе се за забележително пътешествие по вода на какви ли не плавателни съдове - от дългите лодки на викингите до елизабетинските галеони и от кораб на въздушна възглавница на американските военоморски сили до "Васа" - боен кораб от 17-ти век. 

Изследваме начина, по който технологията е оставила следа в яхтите "Гоуст" от 21-ви век, подводницата "Ейч Ем Ес Сераф" и малкият кораб от Дюнкерк "Съндоунър". Разрушители и крайцери също присъстват в поредицата - от самотния вълк "Ейч Ем Ес Белфаст", борещ се в открито море, до разрушителя "Ю Ес Ес Лафи", който успява да се справи с най-голямата камикадзе атака в историята. Почитаме и най-голямата морска битка на всички времена - битката в залива Лейте през октомври 1944.

Хирошима и Нагасаки
Всяка делнична вечер от понеделник, 3 август, в 22:00 ч.

На 6-ти и на 9-ти август се навършват 75 години от пускането на първата и втората атомни бомби в Хирошима и Нагасаки, което остава прецедент в историята на човечеството до този момент. 

С поредица от жизненоважни документални филми отвеждаме зрителите до това критично време в историята и задаваме въпросите за законовите, етични и морални основания, които учените обсъждат години наред. Защо се е случило това, трябвало ли е да се случи и дали целта оправдава средствата?

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини