Сезон на дивата Европа по VIASAT NATURE

Присъединете се към Viasat Nature в епично приключение из Европа този октомври с рубриката „Сезон на дивата Европа" – всеки делничен ден от 21:00 часа. Ще се разхождаме из Британските острови, Скандинавия, Германия, Швейцария и Нидерландия.

Пътуваме до северната част на Англия с премиерата на 2 октомври на „Англия: една година сред дивата природа" и научаваме повече за интригуващата повторна поява на вълка в континентална Европа със съвсем новия документален филм в две части „Вълкът: скитникът без граници" – от 4 октомври. 

Премиерен за Viasat Nature е също „Дивите животни в страната на вятърните мелници" – от 5 октомври, който разглежда подробно историята на вятърните мелници в Нидерландия и как те все още влияят на дивата природа днес.

Англия: една година сред дивата природа

Премиера от понеделник 2 октомври в 21:00 ч. 
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: England: A Year In The Wild
Година: 2017

Националните паркове Дейлс и Норт Йорк Мурс заемат 1400 кв. мили в дивата и сурова Северна Англия; разделени само от 20 мили, те образуват зона от дива природа в Йоркшър, простираща се от източното крайбрежие в западна посока.

Дом на някои от най-впечатляващите диви животни в Обединеното кралство, двата парка привличат над 20 милиона посетители всяка година; впечатляващи водопади, поразителни блатисти местности, поляни с диви цветя и спиращи дъха крайбрежия са фонът на голямо разнообразие от диви животни, всяко от които има своя уникална стратегия за оцеляване.

Всеки епизод от този сериал документира различен сезон и разкрива непознати истории за дивите животни и как животът им се преплита в тези уникални паркове.

Вълкът: скитникът без граници

Премиера от сряда 4 октомври в 21:00 ч.
Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ история/ експедиции
Оригинално заглавие: Wolf: Wanderer Without Borders
Година: 2022

Вълкът почти напълно изчезва в Европа през последните няколко века; само малки популации оцеляват в големите гори на Източна Европа. Но през последните десетилетия вълкът не само получава правна защита, а и започва забележително завръщане.

„Вълкът - скитникът без граници" разказва историята за това как това великолепно животно се връща от Полша през Германия до Нидерландия и Белгия. Това е вид, приеман добре от мнозина и презиран от други.

Тази поредица от два епизода проследява пътуването на млад вълк единак на запад в търсене на собствена територия и партньорка - това е изключителна продукция за дивата природа, разкриваща вдъхновяващ сюжет с превъзходна фотография от световна класа.

Дивите животни в страната на вятърните мелници

Четвъртък 5 октомври в 21:00 ч. 
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ история/ експедиции
Оригинално заглавие: Wildlife in Windmill Country
Година: 2022

В сърцето на Нидерландия се намира Албласерваард, уникален пейзаж, създаден навремето от най-известния символ на страната: вятърните мелници. Въпреки че техният златен век вече е отминал, наследството им продължава да живее; ако се вгледате внимателно, ще откриете огромно количество животни, които все още се възползват от земята, създадена заради вятърните мелници.

Това е местообитанието на черноопашати крайбрежни бекаси, червени чапли, зайци, сърни, блатни жаби и кафяви пеперуди; в този документален филм следваме тези и други диви животни през различните сезони, докато се сблъскват с решаващи моменти и предизвикателства.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини