Тържество за връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“

Изображение 1 от 2

    Сутринта в двора на училището се събраха ръководството, зрелостниците от 12 а и 12 б класове, преподавателите им по основните предмети и класните ръководители.  На тържеството присъстваха и семейство Черкезови, защото трябваше да бъдат наградени и отличените в конкурсите от Празника на изкуствата „Денят на Нели“.

    Родителите и приятелите стояха малко по-встрани.

    Празникът започна съвсем обичайно с командата за строяване, но строят беше доста разреден, на метър и половина един от друг, продължихме с химна и посрещането на училищното знаме.

    Себахат и Сезен от 12 клас се обърнаха със стихове към присъстващите, а после водещата обяви причината, поради която се бяха събрали на двора.

    Илайда – водещата, се обърна към зрелостниците, обявявайки  деня за  празничен, защото днес, те абитуриентите  ще получат заслужено признание за положените усилия и труда си. Думата бе дадена на  директора на училището за приветствено слово към абитуриентите.

    В него госпожа Кюпрюджиева се обърна към випуск 2020 и го нарече много различен, но не само защото няма балове, а защото се оказа граничното поколение, с което влиза в сила Новата епоха. Тя ги нарече първите истински киборги, защото са израснали с Интернет и най-трудното, с което трябва да се борят са клишетата. „Клишето "дипломата дава бъдеще" вече не работи. Милиони са хората с дипломи - успелите са малко.“ По думите й на зрелостниците ще са нужни въображение, креативност, критично мислене и умение да се работи в екип, които са получили в нашето училище. “Учете се от нашите грешки...  за да тръгнете към звездите, необременени от гравитацията на ненаучените уроци, наивността и твърдоглавието.“ – им пожела госпожа Кюпрюджиева.

    Награди и пак награди! Получиха ги тези, които участваха в множество конкурси и състезания, а също и бяха положили усилия по време на учебния процес.

    Всяка година в нашето училище на 14 юни се провежда традиционният празник на изкуствата „Денят на Нели“ под патронажа на сем.Черкезови. И тази година много ученици се включиха в различните конкурси, но наградите не бяха получени, поради епидемията. Но традициите са хубаво нещо и затова, както всяка година, господин Черкезов поздрави спечелилите и връчи наградите на победителите.

    Прозвуча последният звънец за абитуриентите и те трябва да тръгват, но преди това се обърнаха с думи на благодарност към училището и учителите си: „Разделяме се с Вас с тъга, но сме безкрайно горди и щастливи, защото се учихме от Вас.“ И обещаха: „Бъдете сигурни – няма да Ви изложим!“

    Найме, от името на випуск 2020 обръщайки се към директора на училището и обяви, че биха искали за идващите след тях да оставят послание, което да стои в специалната витрина на 2-я етаж и да бъде отворено и прочетено след 4 години, заедно с випуск 2024. Абитуриентите  дариха сума, с която да бъде подновен един от символите на училището – училищното знаме.

    Знамето на училището бе предадено на единадесетокласниците, а под звуците на училищния химн, завършващите се простиха с него и получиха своите дипломи.

    Випуск 2020 на СУ «Йордан Йовков» се прости с училищния живот, изпращайки към небето своите балони.

    клуб Журналист и клуб Фотосвят

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини