21 °C

Тържество за връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“

Изображение 1 от 2

  Сутринта в двора на училището се събраха ръководството, зрелостниците от 12 а и 12 б класове, преподавателите им по основните предмети и класните ръководители.  На тържеството присъстваха и семейство Черкезови, защото трябваше да бъдат наградени и отличените в конкурсите от Празника на изкуствата „Денят на Нели“.

  Родителите и приятелите стояха малко по-встрани.

  Празникът започна съвсем обичайно с командата за строяване, но строят беше доста разреден, на метър и половина един от друг, продължихме с химна и посрещането на училищното знаме.

  Себахат и Сезен от 12 клас се обърнаха със стихове към присъстващите, а после водещата обяви причината, поради която се бяха събрали на двора.

  Илайда – водещата, се обърна към зрелостниците, обявявайки  деня за  празничен, защото днес, те абитуриентите  ще получат заслужено признание за положените усилия и труда си. Думата бе дадена на  директора на училището за приветствено слово към абитуриентите.

  В него госпожа Кюпрюджиева се обърна към випуск 2020 и го нарече много различен, но не само защото няма балове, а защото се оказа граничното поколение, с което влиза в сила Новата епоха. Тя ги нарече първите истински киборги, защото са израснали с Интернет и най-трудното, с което трябва да се борят са клишетата. „Клишето "дипломата дава бъдеще" вече не работи. Милиони са хората с дипломи - успелите са малко.“ По думите й на зрелостниците ще са нужни въображение, креативност, критично мислене и умение да се работи в екип, които са получили в нашето училище. “Учете се от нашите грешки...  за да тръгнете към звездите, необременени от гравитацията на ненаучените уроци, наивността и твърдоглавието.“ – им пожела госпожа Кюпрюджиева.

  Награди и пак награди! Получиха ги тези, които участваха в множество конкурси и състезания, а също и бяха положили усилия по време на учебния процес.

  Всяка година в нашето училище на 14 юни се провежда традиционният празник на изкуствата „Денят на Нели“ под патронажа на сем.Черкезови. И тази година много ученици се включиха в различните конкурси, но наградите не бяха получени, поради епидемията. Но традициите са хубаво нещо и затова, както всяка година, господин Черкезов поздрави спечелилите и връчи наградите на победителите.

  Прозвуча последният звънец за абитуриентите и те трябва да тръгват, но преди това се обърнаха с думи на благодарност към училището и учителите си: „Разделяме се с Вас с тъга, но сме безкрайно горди и щастливи, защото се учихме от Вас.“ И обещаха: „Бъдете сигурни – няма да Ви изложим!“

  Найме, от името на випуск 2020 обръщайки се към директора на училището и обяви, че биха искали за идващите след тях да оставят послание, което да стои в специалната витрина на 2-я етаж и да бъде отворено и прочетено след 4 години, заедно с випуск 2024. Абитуриентите  дариха сума, с която да бъде подновен един от символите на училището – училищното знаме.

  Знамето на училището бе предадено на единадесетокласниците, а под звуците на училищния химн, завършващите се простиха с него и получиха своите дипломи.

  Випуск 2020 на СУ «Йордан Йовков» се прости с училищния живот, изпращайки към небето своите балони.

  клуб Журналист и клуб Фотосвят

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини