Приятелите на САЩ от Кърджали ще наблюдават церемонията по вдигането на американското знаме онлайн

Приятелите на САЩ от Кърджали ще наблюдават онлайн церемонията по вдигането на американското знаме за Деня на независимостта на 4 юли.Тази година няма да се състои традиционния коктейл в посолството на Съединените американски щати в София поради противоепедимичните мерки срещу коронавируса.

 Н.Пр.Херо Мустафа не е забравила приятелите на САЩ от Кърджали.Те получиха персонални покани да бъдат съпричастни към честването на националния празник на Съединените американски щата,като проследят церемонията във Фейсбук страницата на легацията.

Ето какво написа посланик Мустафа до своите приятели в Кърджали:

„Тази година Америка празнува 244-годишнината от нашата

Декларация за независимост. Ще се радваме да споделим този празник лично с нашите местни приятели, както правехме в предишни години.

За съжаление, поради пандемията COVID-19,се наложи

да анулираме  приема  през тази година.

На негово място ще бъдем домакин на събитие на 4 юли на живо от 21:00 до 22:00 ч. в събота. Събитието ще бъде

представено на официалната страница на нашето посолство във Facebook:

https://www.facebook.com/USEmbassySofia/

Ние сме много развълнувани да представим това виртуално събитие,  тъй като смятаме, че е страхотно да се види как празнуваме нашата независимост в Америка. Събитието ще включва ексклузивно изпълнение от американци- невероятна музикална кънтри група от САЩ,танци на линия, специални изяви на гости, съобщения от общността на посолството ни и фойерверки.  Очакваме с нетърпение да се видим виртуално на 4 юли и лично веднага след като излезем от този тунел COVID!”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини