Делото срещу Местан за смъртта на 6-месечното бебе влиза в съда

До месец делото срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за смъртта на 6-месечната Еджрин влиза в Окръжния съд в Кърджали. Досъдебното производство по случая вече е приключило, а материалите по него са постъпили в прокуратурата. В едномесечен срок прокурорът по делото ще трябва да внесе в съда обвинителния акт срещу политика.
Срокът на разследването срещу Лютви Местан заради с катастрофата, при която загина бебето беше удължаван няколко пъти. Причината е, че се бавеше изготвянето на назначената комплексната съдебномедицинска и автотехническа експертиза.
Инцидентът стана на 14 април миналата година. На разклона край село Загорско, при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали – Гърция, последва сблъсък с „БМВ“, движещ се от Кърджали по посока – ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. В катастрофага загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента. От прокуратурата повдигнаха обвинение и срещу бащата на загиналото дете като съпричинител, защото се е движил с над допустимата скорост.

Арда нюз

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    1 0
    22:48, 15 юни 2020
    Ако и този мазен потурнак го оправдаят България е свършила своя живот;
    • Хи
      Химена
      2 0
      07:50, 16 юни 2020
      Нищо няма да му направят на мръсната пача !
Последни новини