Обрат!Съдът върна делото срещу Лютви Местан на Прокуратурата

Днес, 23.11.2023г., състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на разпоредително заседание по наказателно общ характер дело №1/2021 г., с подсъдими Ю.Т.А. и Л.А.М., образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали за извършено престъпление, по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие на 14.04.2019г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

В съдебното заседание бяха  конституирани като частни обвинители наследниците на пострадалата Е.Ю.А., след което бе даден ход на производството по чл.248 от Наказателно-процесуалния кодекс.

След изслушване становищата на страните по въпросите по чл. 248, ал. 1, т. 1 – т. 8 от Наказателно-процесуалния кодекс, и след съвещание, съдът се произнесе, че следва съдебното производство да бъде прекратено и делото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите, а именно: изготвяне на обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл.246, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Снимка:еТВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини