19 °C

Атлантическият клуб с виртуална дискусия за солидарността по време на криза

Атлантическия клуб в България и Фондация Конрад Аденауер в България организират виртуална дискусия на тема: „Солидарност по време на криза: Мостът към щастието. Информацията спасява, дезинформацията убива“.  Събитието ще се проведе на 22 май от 14:00 ч.

Събитието обхваща държави от 14 часови зони с водещи практики и поуки в борбата с COVID-19 в 3 континента! Учени, здравни експерти, правителствени представители и представители на местната власт от България, Германия, Холандия, Белгия, Индия, САЩ, Тайван, Южна Корея и Израел ще обсъдят ролята на дезинформацията в кризата с коронавируса, ще споделят най-успешните примери на организации, страни и региони за справяне с пандемията и ще предложат дългосрочни решения и мерки за предотвратяване на подобни бедствия.

Специален гост-лектор ще бъде американският писател Ерик Уайнър — автор на световния бест селър „География на блаженството“ (както и на „География на гения“, „География на мъдростта“, „Човек търси Бог“)

Други ключовите говорители в рамките на събитието ще бъдат:

Д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България, министър на външните работи на България (2001 - 2005 г.)
Торстен Гейслер, ръководител на Бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България
Ко Вън-дцъ, кмет на Тайпе, Тайван
Ханс ван Баален, председател на Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа, евродепутат (2009–2019 г.), депутат от Холандския парламент (1999–2009 г.),
Д-р Итай Песах, директор на детската болница „Едмънд и Лили Сафра“ в Медицински център Шеба, Израел
Н.Пр. Чън Би Хо, посланик на Корея в България (2010-2013) и Мексико (2015-2017)
Куан-Тинг Шен, главен изследователски директор и заместник-говорител в кметската служба, градското правителство на Тайпе,Тайван
Проф. Харш В. Пант, директор и ръководител на програмата за стратегически изследвания в Изследователска фондация Observer, Ню Делхи.
Д-рЧанг-Хаи Шен, професор, катедра по биология, College of Saten Island,  CUNY, Доктор по биохимия и биология, Ню Йорк
Доц. д-р Милена Георгиева, Лаборатория по молекулярна генетика, Институт по молекулярна биология, Българска академия на науките, академичен съветник в Академия ENAGO, САЩ
Д-р Йоси Варди, инвеститор и предприемач, Израел
Мартина Кайзер, съветник по глобалната здравна политика, Фондация Конрад Аденауер
Константин Вълков, журналист

Всеки ще може да следи събитието на живо във Фейсбук страницата и YouTube канал на Атлантическия клуб в България и да задава въпросите си като коментар под дискусията.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Па
  Паяка
  0 0
  12:38, 21 май 2020
  Смешник.
 • 2
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  12:57, 21 май 2020
  Солидарност с чи футите, които подпалиха 2св ?! И от 5000 години се чудат, как да унищожат останалите, за да си получат обещаната планета ?! На ярма! ...е ако някой реши да е солидарен с тях, може и сам да скочи в ярмомелката :)
 • 3
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:10, 21 май 2020
  Чудили ли сте се някога, защо швейцария, с цялото си злато и пари, не беше аншлусирана 2св. Този въпрос някак си се пропуска или се обяснява от "историците" с някакви идиотски обяснения от типа - ами той хитлер, искал да си скрие там парите след войната :) истината, е че точно от швейцария му поръчаха 2св и му уредиха финансиране. Освен това от швейцария му поръчаха холокоста - да се оправи с хазарските диваци :) те като всички примитиви имат висока раждаемост и понеже обещаната планета, не е обещана на всички, беше решено, че ако се натресат след войната в израел, ще го съсипят. Което и се случи, след като ги пуснаха от колхозната кочина. Докато беше израел 3 милиона беше ок за живеене. Сега е 8-9 и е ке неф. :)
 • 4
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:14, 21 май 2020
  Не случайно евреите от испания, българия и гърция се спасиха :) а хазарите щяха да ходят в мадагаскар :) после заминаха с кораби за америка, откъдето ги върнаха и ги потопиха с корабите :) и в черно море потопиха корабите дето искаха да изкарах хазари към израел. И всичко това е просто съвпадение и случайност разбира се :)
 • 5
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:22, 21 май 2020
  Понеже хазарите са невменяеми и им харесва да са камили, след 2св им набиха шутовете, да ходят при диваците и бъмовете в америка, да не пречат в израел :) а от лъжата холокост, в израел взимат пенсии още от германия :) в америка тъпаците, не взимат :) заповядах хазарите да си заминават за екатеринбург, но това означава израел да остане без камили и да нема, кой идиот, да ги спасява :)
 • 6
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:27, 21 май 2020
  Нали ви е ясно, като вкараш латино маймуни в америка и чернилки в европа, кой ще оправя дъщерите на хазарарите и какво, ще им се случи след, 100-150 години :)
 • 7
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  18:56, 21 май 2020
  Атаката на дюнкерк беше спряна 3 дена, по заповед от швейцария. За да избягат животните :)

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини