14 °C

Атлантическият клуб с виртуална дискусия за солидарността по време на криза

Атлантическия клуб в България и Фондация Конрад Аденауер в България организират виртуална дискусия на тема: „Солидарност по време на криза: Мостът към щастието. Информацията спасява, дезинформацията убива“.  Събитието ще се проведе на 22 май от 14:00 ч.

Събитието обхваща държави от 14 часови зони с водещи практики и поуки в борбата с COVID-19 в 3 континента! Учени, здравни експерти, правителствени представители и представители на местната власт от България, Германия, Холандия, Белгия, Индия, САЩ, Тайван, Южна Корея и Израел ще обсъдят ролята на дезинформацията в кризата с коронавируса, ще споделят най-успешните примери на организации, страни и региони за справяне с пандемията и ще предложат дългосрочни решения и мерки за предотвратяване на подобни бедствия.

Специален гост-лектор ще бъде американският писател Ерик Уайнър — автор на световния бест селър „География на блаженството“ (както и на „География на гения“, „География на мъдростта“, „Човек търси Бог“)

Други ключовите говорители в рамките на събитието ще бъдат:

Д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България, министър на външните работи на България (2001 - 2005 г.)
Торстен Гейслер, ръководител на Бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България
Ко Вън-дцъ, кмет на Тайпе, Тайван
Ханс ван Баален, председател на Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа, евродепутат (2009–2019 г.), депутат от Холандския парламент (1999–2009 г.),
Д-р Итай Песах, директор на детската болница „Едмънд и Лили Сафра“ в Медицински център Шеба, Израел
Н.Пр. Чън Би Хо, посланик на Корея в България (2010-2013) и Мексико (2015-2017)
Куан-Тинг Шен, главен изследователски директор и заместник-говорител в кметската служба, градското правителство на Тайпе,Тайван
Проф. Харш В. Пант, директор и ръководител на програмата за стратегически изследвания в Изследователска фондация Observer, Ню Делхи.
Д-рЧанг-Хаи Шен, професор, катедра по биология, College of Saten Island,  CUNY, Доктор по биохимия и биология, Ню Йорк
Доц. д-р Милена Георгиева, Лаборатория по молекулярна генетика, Институт по молекулярна биология, Българска академия на науките, академичен съветник в Академия ENAGO, САЩ
Д-р Йоси Варди, инвеститор и предприемач, Израел
Мартина Кайзер, съветник по глобалната здравна политика, Фондация Конрад Аденауер
Константин Вълков, журналист

Всеки ще може да следи събитието на живо във Фейсбук страницата и YouTube канал на Атлантическия клуб в България и да задава въпросите си като коментар под дискусията.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Па
  Паяка
  0 0
  12:38, 21 май 2020
  Смешник.
 • 2
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  12:57, 21 май 2020
  Солидарност с чи футите, които подпалиха 2св ?! И от 5000 години се чудат, как да унищожат останалите, за да си получат обещаната планета ?! На ярма! ...е ако някой реши да е солидарен с тях, може и сам да скочи в ярмомелката :)
 • 3
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:10, 21 май 2020
  Чудили ли сте се някога, защо швейцария, с цялото си злато и пари, не беше аншлусирана 2св. Този въпрос някак си се пропуска или се обяснява от "историците" с някакви идиотски обяснения от типа - ами той хитлер, искал да си скрие там парите след войната :) истината, е че точно от швейцария му поръчаха 2св и му уредиха финансиране. Освен това от швейцария му поръчаха холокоста - да се оправи с хазарските диваци :) те като всички примитиви имат висока раждаемост и понеже обещаната планета, не е обещана на всички, беше решено, че ако се натресат след войната в израел, ще го съсипят. Което и се случи, след като ги пуснаха от колхозната кочина. Докато беше израел 3 милиона беше ок за живеене. Сега е 8-9 и е ке неф. :)
 • 4
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:14, 21 май 2020
  Не случайно евреите от испания, българия и гърция се спасиха :) а хазарите щяха да ходят в мадагаскар :) после заминаха с кораби за америка, откъдето ги върнаха и ги потопиха с корабите :) и в черно море потопиха корабите дето искаха да изкарах хазари към израел. И всичко това е просто съвпадение и случайност разбира се :)
 • 5
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:22, 21 май 2020
  Понеже хазарите са невменяеми и им харесва да са камили, след 2св им набиха шутовете, да ходят при диваците и бъмовете в америка, да не пречат в израел :) а от лъжата холокост, в израел взимат пенсии още от германия :) в америка тъпаците, не взимат :) заповядах хазарите да си заминават за екатеринбург, но това означава израел да остане без камили и да нема, кой идиот, да ги спасява :)
 • 6
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  13:27, 21 май 2020
  Нали ви е ясно, като вкараш латино маймуни в америка и чернилки в европа, кой ще оправя дъщерите на хазарарите и какво, ще им се случи след, 100-150 години :)
 • 7
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  18:56, 21 май 2020
  Атаката на дюнкерк беше спряна 3 дена, по заповед от швейцария. За да избягат животните :)

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
03 юни 2020
Последни новини