Атлантиците ни с инициатива срещу дезинформацията за пандемията от коронавирус

Атлантиците ни застават категорично срещу дезинформацията в интернетпространството за пандемията от коронавирус.Днес онлайн ще можем да чуем лекцията на д-р Преслав Наков, ст. н.с. I ст., Катарски институт по компютърни изследвания на тема:

               ИНФОДЕМИЯТА ОТ COVID-19 - КОГАТО ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА КОСТВА ЖИВОТИ

Атлантическият клуб в България организира виртуална конференция "Изграждане на устойчивост срещу дезинформацията: Има ли ваксина срещу фалшивите новини?"  на 17 декември от 14:00 ч в онлайн платформата ZOOM.

В рамките на събитието ще бъдат представени резултатите от проучване на Атлантическия клуб в България и д-р Преслав Наков на над 10 000 публикации в социалните мрежи свързани с COVID-19. Виртулната конференция ще събере лекари, учени, представители на международни организации, военни, дипломати, експерти в сферата на сигурността и журналисти, които ще обсъдят какви мерки трябва да предприемат държавите, за да се справят с фалшивите новини и как да изградим устойчивост на обществото срещу дезинформацията. Събитието цели да създаде платформа за дискусия и обмяна на добри практики в един решаващ момент, когато надеждната информация има ключова роля за общественото здраве, националната и международна сигурност. 

Конференцията се организира от Атлантическия клуб в България с подкрепата на Дирекция "Публична дипломация" на НАТО. Работните езици ще бъдат български и английски, с осигурен симултанен превод. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    4 0
    08:51, 17 дек 2020
    Родоостъпниците от този клуб са за въже,камък и в Атлнтическия океан!Скрийте се някъде-от такива като вас акъл не искаме!
Последни новини