Роди се нова книжка. Неин автор е Маргарита Павлова.

„ Вълшебството на снежинките“  впечатлява с проникновението си и увлича с различния поглед към света и заобикалящата ни действителност.

Илюстрациите в нея са дело на ученичката от VIIIГ клас на Средно училище „Отец Паисий“ гр. Кърджали -  Бесте Бербер. Тя рисува от 6-годишна. Печелила е призови места на общински, областни и национални конкурси за детска рисунка(1-во място в Национален конкурс „Вълшебният свят на Родопите“ през 2019 г., 3-то място в Национален конкурс „Вълшебният свят на Родопите“ през 2018 г., 3-то място в Областен конкурс „Родопски багри“ през 2018 г. и др.). През 2015 година илюстрира книгата с приказки преведени на турски език на кърджалийската писателка Маргарита Павлова, която е издадена през 2019 г. в Турция под заглавието “Masallar” („Приказки“). Част е от екипа към Школата по изобразително изкуство при ОДК – Кърджали, който илюстрира помагалото на Областен съвет на БЧК - Кърджали озаглавено „Учим се да помагаме – мама, татко и аз!“, издаден през 2019 г.

Бесте обича акварела и експериментира с различни техники. Впечатлява се от лицата на възрастните хора, които носят следите на опита и мъдростта. Природата въздейства на младото момиче чрез симфонията от звуци. Музиката и словото я вдъхновяват. Нейното кредо е, че светът може да бъде облагороден чрез силата на изкуството. Творбите и омайват, очароват и радват зрителя, доставяйки му истинска духовна наслада.

Вгледайте се в тази малка книжка, родена през зимата. Вгледайте се в рисунките на слънчевата Бесте с огромно и добро сърце. Във „Вълшебството на снежинките“ ще откриете един съвършен свят, в който няма тревога и омраза. Свят, в който царят възвишеност, изтънченост и сърдечност. Свят от картини, който омагьосва чрез своите послания и силата на изкуството да превръща грозното в красиво, злото в добро, и стремежът човек да живее в един щастлив и безоблачен свят!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини