Чрез дистанционно включване в Електрониката ще отбележат 24 май

Най-светлият празник  за българите  – Денят на българската просвета, славянската писменост и култура , се отбелязва в ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“  под мотото „Написаното остава! Пиши правилно!“ чрез дистанционно включване.

Вече няколко поредни годиниучениците от професионалната гимназия засвидетелстват почитта си към светите първоучители с участиев инициативите на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“. Lикторинатаза старобългарската книжнина и диктовката на откъс от есето на писателя Николай Хайтов  „За думите“ беше едно приятно и полезно заниманиеза осмокласниците. При учениците от Х клас аудиодиктовката бе върху откъс от статията на Манол Глишев „Как Найден Геров създаде легендата за Солунските братя“, публикувана в интернет сайта „Площад „Славейков“. За учениците от 11 клас предизвикателството бе аудиовизуален запис за проверка на основните пунктуационни правила .

Към инициативата „Написаното остава!“ на Института за български език на БАН се присъедини и г-жа Ира Михайлова, учител по български език и литература, която участва в курс с дистанционно обучение  на тема „Приложение на изследователски подходи, интердисциплинарни методи и нови технологии в проектноориентираното обучение по български език“ със своя разаработка.

Проектът „Написаното остава. Пиши правилно!“ е част от програмата „Образование с наука“ (2019 – 2020) на Министерството на образованието и науката и Българската академия на науките.

Това съобщиха от ръководството на Професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини