Полицията продължава да следи за нарушаване на карантината, нов нарушител бе установен вчера в Кърджали

За нарушена задължителна карантина е образувано досъдебно производство в РУ-Кърджали. Около 8,30 часа вчера 44-годишен жител на община бил установен извън дома си, където е трябвало да спазва 14-дневна изолация, разпоредена от здравните власти. Разследващ полицай продължава работата по случая с оглед на чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

Двама са задържани в РУ-Кърджали за отправени заплахи за саморазправа. Около 12 часа вчера мъжете на 26 г. и 31 г. се заканили с убийство към 34-годишен, след като възникнал спор от личен характер. Проверката по случая е по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

60-годишен управлявал нерегистриран товарен автомобил, установили полицаи в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. Правонарушението е констатирано на 17 май по пътя между селата Бойно и Велишане, а проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

Полицаи от РУ-Кърджали са установили мъж, откраднал велосипед от частен дом в областния град. След подаден сигнал вчера за кражбата и направени проверки е бил задържан 26-годишен жител на областния град. Велосипедът е открит и иззет. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“.

За нарушена ограничителна заповед за защита от домашно насилие 50-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Ардино вчера. Мъжът проявил словесна агресия срещу 48-годишна жена, с което не спазил съдебна заповед. Започната е проверка по чл.296, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини