Анелия Крумова е класирана на Националната олимпиада по български език и литература

Министерството на образованието и науката оповести допуснатите до националния кръг на олимпиадата по Български език и литература. Сред тях е и шампионът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“.  Това е най-високото постижение на ученичката, която прославя най-голямото училище в България на международни и национални литературниконкурси и олимпиади. 

Експертите от Националната комисия поставиха оценка 5,50 на Анелия Крумова. Тя показа високи познания в своето литературноинтерпретативно съчинение на тема „Светът на малкия човек в поезията на Христо Смирненски“.  След като дванадесетокласничката достигна до специални и първи награди  в абсолютно всички най-големи конкурси в България, това е най-високият покорен от нея връх. Неин ръководител е учителката й по български език и литература Антония Маровска.

Няколко поредни години Анелия получава признания от учените от Българската академия на науките. През 2020 година тя е наградена на първо място за проявен устойчив изследователски интерес и надграждане на резултатите, с цел проучване и опазване на богатството на българските диалекти и традициите на българската култура с изследователския си проект „Думите от речника на баба“ наШестата научна сесия на Ученическия институт на БАН (УчИ-БАН).

В момента Анелия се готви за предстоящите матури и изпити. Но вече два университета я очакват. Миналата година тя разработи проект на тема „Толерантността към другия“ и получи отличен 6.00. Тази оценка й беше призната за оценка от положени кандидатстудентски изпити в УНСС.  Конкурсът беше за прием в ОКС „Бакалавър“ на професионални направления: „Социология, антропология и науки за културата“, специалност „Социология“, „Икономика“, поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси“, специалност "Икономическа социология и психология". А когато беше в 10-ти клас, Анелия спечели конкурс, който й осигури място в Историческия факултет на Пловдивския университет.

Сигурни сме, че след като напусне училището и поеме по нов път,Анелия ще продължава  да прославя България в областта на българския език и литературата.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини