Голям международен успех за Анелия Крумова

Най-успешната ученичка от най-голямото училище в Южна България „Петко Рачов Славейков“  Анелия Крумова е трета в  Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век". За петнадесета поредна година той се организира от фондация "Устойчиво развитие за България" и организационен комитет с участието на над десет други организации. Събитието е под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

И тази година стотици ученици от I до XII клас от цялата страна и от Република Молдова и Руската федерация с въодушевление писаха литературни творби (стихове, есета, разказ), реферати, създаваха мултимедийни презентации, видеоматериали, рисуваха по избрана от тях тема: "Ние сме за мир! (Моята представа и подкрепа за мирно и щастливо бъдеще на човечеството)"; "Антифашистката борба в България (1941-1944 г.); Българското участие в борбата и победата над фашизма"; "Сътрудничеството в Космоса - гаранция за мирно бъдеще на човечеството" ("Заедно в Космоса - Заедно на Земята") - 40 години от космическия полет на Георги Иванов и Николай Рукавишников; "140 години дипломатически отношения между България и Русия.

В тазгодишното издание на конкурса бяха наградени 55 ученици и 45 учители - научни ръководители.

Интересният творчески подход на Анелия Крумова да превърне есето си в  писмо до Георги Иванов и Николай Рукавишников спечели високата оценка на  журито на един от най-престижните международни конкурси. „Ние сме начинът на космоса да опознае и разбере себе си“ е казал Карл Сейгън. А вие какво ще кажете? Кой е начинът Космосът да опознае себе си?“ е заключението на  задълбочения текст на наградената ученичка .

Бъдещата абитуриентка продължава да печели със своя самобитен талант  и дава заявка, че ще бъде млад творец и учен на нашето време. УчителкатаАнтония Маровска,  с която Анелия работи в екип,  е сред наградените научни ръководители в конкурса.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини