Орязаха заплатите на футболистите на ПФК"Арда" заради незадоволително класиране

Футболистите на „Арда“ (Кърджали) не взеха пълните си месечни възнаграждения за февруари. Непълните заплати обаче не са вследствие на факта, че първенството у нас бе спряно заради върлуващата пандемия от коронавирус. Причината за по-малкото пари на сметката на играчите и треньорския щаб е мярка на ръководството за слабото представяне през месец февруари. Затова и шефовете са наложили глоба в размер на 30% от възнагражденията на играчите. Интересното е, че „Арда“ бе сред най-дейните клубове относно подписката за преждевременното прекратяване на първенството. От клуба са готови и за такъв вариант.

През 2020 година възпитаниците на Стамен Белчев не са записали победа и се сринаха до девето място в класирането. С това загубиха и реални шансове за влизане в първата шестица. Това е причината за орязаните месечни възнаграждения в тима, пише „Тема спорт“.

След това „Арда“ не достигна до трите точки и при визитата на Етър – 1:1 на „Ивайло“, но този мач вече беше през март. Двубоят срещу Лудогорец пък бе отложен, тъй като разградчани бяха тествани за коронавирус след прибирането си от Милано, където играха 1/16-финал реванш с Интер в Лига Европа.

В момента кърджалийци са разпуснати заради паузата в първенството. До края на редовния дял на шампионата те имат тежки мачове. Предстои им да приемат първите два тима в класирането – Лудогорец и Левски, както и да гостуват на закъсалия Дунав.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини