Над 70 са завърналите се от Западна Европа жители на кв.”Боровец” в Кърджали, разясняват им карантината

Над 70 са завърналите се от Западна Европа жители на кв.”Боровец” в Кърджали. Притокът им нараства непрекъсното. Прибират се основно от Германия, Англия,Австрия и Дания. За сега няма случаи на завърнали се от Италия и Испания. Това съобщи за Кърджали бг вести общинският съветник Алтанай Халил,  който живее в квартала.

  Халил посочи, че единствено от Общинският кризисен щаб е бил потърсен за съдействие. Привлечен е и пълномощника на общината Хюсеин Караахмед. Двамата разясняват на поставените под карантина изискванията на извънредното положение и заповедите на кмета инж.Хасан Азис.Те попълват и формулярите за дистинацията от която се завръщат съкварталците им и настоящият им адрес в "Боровец".

Обясняваме на поставените под карантина, че не трябва да напускат домовете си. Да бъдат изолирани в отделна стая. Да получават отделно храна, която да се поставя до врата на стаята. Да се избягва всякакъв контакт с близките, разказва Алтанай Халил. Той признава,че не всички спазват карантината. Органите на реда трябва да санкционират един двама, за да се респектират останалите , смята Алтанай Халил.

  Общинският съветник подчерта, че очакванията към полицията са много големи. В момента кварталния отговорник само глобява млади жители на квартала без лични карти.  Нужна е повече разяснителна работа. Преди години кварталните се отчитаха пред жителите на „Боровец” и им вярваха, отбелязва Алтанай Халил.

 Общинският съветник сочи, че в момента не се забелязва активност в Махалата на социални работници, здравния медиатор и медицински служители. Очакваме тяхното активизиране , за да се разяснят разпоредбите на централната и местна власт, свързани с извънредното положение, каза още Алтанай Халил.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини