Нови национални награди за журналистите на „Славейков“

Възпитаниците на Антония Маровска – ръководител на Журналистическия клуб в СУ „Петко Рачов Славейков“, заемат първите места в топлистата на Осмиянационален ученически журналистически конкурс «Григор Попов».

 Първо място спечелидванадесетокласничката Естела Московаза интервюто си „Хранене и здраве – разпространените заблуди, които не трябва да приемаме лековерно“.  Анелия Крумова, главен редактор на вестник УПКО, е с трета награда за коментара си „Изповедта на една мисирка“, даващ преценка на морала, така необходим в отговорната журналистическа професия.Жулиде Муталибова от 7 клас е на трето мястос интересното интервю, което направи с Анелия Крумова. Освен че са лауреати на редица литературни национални конкурси, Анелия и Естела участватв сесиите на Ученическия институт към Българската академия на науките с отлично представяне на свои научни изследователски проекти. Това е поредният приз от многобройните постижения на дванадесетокласничките и тяхната преподавателка Антония Маровска в областта на българския език и литература. 

В творческата надпреварана конкурса „Григор Попов“ участваха 309 творби – 179 индивидуални участници, 46 колективни творби /вестници, радиопредавания и колективни интервюта/ от 21 области, 33 населени места, 54 учебни заведения. Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград. Поздравления за участниците в журналистически клуб „Славейков“, за тяхната ръководителка Антония Маровска, за труда им да творят неуморно и да печелят призови места.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини