Полицията нищи кражби и фалшиви документи, валят проверки и досъдебни производства

Кражба на тръби за пътни знаци е била разкрита от служители на РУ-Крумовград вчера. В хода на специализирана операция за проверка бил спрян микробус, в който полицейски служители открили металните тръби, а водачът съобщил откъде са закупени. При организирани издирвателни действия бил установен 37-годишен, който откраднал тръбните стойки от главния път в района на землището на село Пелин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Крумовград. Работата продължава група „Криминална полиция“ по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Досъдебно производство за съзнателно използване на неистински официален документ е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районна прокуратура. 66-годишен представил образец за трудов стаж с вписани неверни данни, като за самото съставяне на документа от лицето не може да се търси наказателна отговорност. Разследването е по чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на прокуратурата. 50-годишен дължи на двете си малолетни деца малко над 10000 лв. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВр-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини