9 °C

Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 30 години от създаването си

„С оглед на товакакво се случи на Балканите и какъв преход имаше, ние в България  можем да се гордеем с българския етнически модел, чийто архитект е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и смирния преход от тоталитарен режим към демокрация, за което основна заслуга има ДПС.Всички ние извървяхме този път и ще продължавамеда вървим, защото за нас ДПС е кауза.За нас целостта на страната, мира и стабилността са кауза“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  30-тата юбилейна годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
„Ние сме пазители на целостта на нашата Родина. Ние сме гарант на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. 30 години последователно и неотклонно вървим по нашият път в името на правата и свободите, в защита на правата и свободите на база евроатлантическите ценности. И никой не може да отрече, че ДПС има съществен принос за членството на България в НАТО и Европейския съюз“,каза още Карадайъ. „Ние трябва да знаем историята и фактите, такива каквито са, но не да живеем в историята, а да се поучим от нея, за да можем да гледаме в бъдещето и да дадем шанс за следващите поколения чрез Движението за права и свободи да развиваме една просперираща България, един проспериращ Европейския съюз. И нашите деца днес да не бягат в Европа, а напротив да си изградят Европа тук и да живеят в нашата родина  България!“, отбеляза Мустафа Карадайъ.

30-ят рожден ден на Областната структура на ДПС в Кърджали събра на тържество в комплекс „Арпезос“ стотици души. Тук бяха учредители, репресирани и политзатворници, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, ръководствата на женските и на младежките общински структури на ДПС присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

Сред официалните гости бяха още зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис,членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители АдленШевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още депутатите от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов.
„30 години ДПС е неизменен фактор в българската политика и обществено-политическия живот, независимо дали на някой му харесва или не!“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че има много уникални неща в Движението за права и свободи. „Вижте само това табло в този салон – активисти, симпатизанти на партията са заедно с учредителите на партията. Това единство и тази заедност я няма в нито една от десетките политически партии, създадени през последните десетилетия. И ако моите деца ме попитат коя е рождената дата на демокрацията в България, бих им отговорил: „Има две рождени дати за нас! Едната е 4 януари, когато е създадена ДПС, а другата е 8 януари, когато е учредена Областната структура на ДПС в Кърджали“, заяви инж. Хасан Азис.


„Ние знаем върху какви темели беше създадено ДПС. Движението от там си изкова своята кауза, своята визия, своята програма, а именно да се бори за най-изконните човешки ценности  в този свят – правата и свободите, които са основните стълбове на развития демократичен свят“, заяви в своето обръщение  областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. Той подчерта, че за съжаление сега сме далеч от този развит демократичен свят. „Не можахме 30 години, тази демокрация, за която милеехме, да я направим в нашата страна“, заяви инж. Изет Шабан.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Ерол Мехмед, дългогодишния зам.-кмет на Джебел и лидер на общинската организация на ДПС в Джебел

Хюсеин Мустафа, първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз.
По повод 30-годишния юбилей  лидерът на партията Мустафа Карадайъ, заместникът му инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. А талантливите момичета от група „РодопEсинтилери“ към Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие от Момчилград с ръководител Нурай Юсуф представиха красотата и многообразието на фолклора на турската  общност, живуща в Република България пред присъстващите и обраха техните аплодисменти.

Гюнер Шукри

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини