Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 30 години от създаването си

„С оглед на товакакво се случи на Балканите и какъв преход имаше, ние в България  можем да се гордеем с българския етнически модел, чийто архитект е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и смирния преход от тоталитарен режим към демокрация, за което основна заслуга има ДПС.Всички ние извървяхме този път и ще продължавамеда вървим, защото за нас ДПС е кауза.За нас целостта на страната, мира и стабилността са кауза“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  30-тата юбилейна годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
„Ние сме пазители на целостта на нашата Родина. Ние сме гарант на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. 30 години последователно и неотклонно вървим по нашият път в името на правата и свободите, в защита на правата и свободите на база евроатлантическите ценности. И никой не може да отрече, че ДПС има съществен принос за членството на България в НАТО и Европейския съюз“,каза още Карадайъ. „Ние трябва да знаем историята и фактите, такива каквито са, но не да живеем в историята, а да се поучим от нея, за да можем да гледаме в бъдещето и да дадем шанс за следващите поколения чрез Движението за права и свободи да развиваме една просперираща България, един проспериращ Европейския съюз. И нашите деца днес да не бягат в Европа, а напротив да си изградят Европа тук и да живеят в нашата родина  България!“, отбеляза Мустафа Карадайъ.

30-ят рожден ден на Областната структура на ДПС в Кърджали събра на тържество в комплекс „Арпезос“ стотици души. Тук бяха учредители, репресирани и политзатворници, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, ръководствата на женските и на младежките общински структури на ДПС присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

Сред официалните гости бяха още зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис,членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители АдленШевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още депутатите от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов.
„30 години ДПС е неизменен фактор в българската политика и обществено-политическия живот, независимо дали на някой му харесва или не!“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че има много уникални неща в Движението за права и свободи. „Вижте само това табло в този салон – активисти, симпатизанти на партията са заедно с учредителите на партията. Това единство и тази заедност я няма в нито една от десетките политически партии, създадени през последните десетилетия. И ако моите деца ме попитат коя е рождената дата на демокрацията в България, бих им отговорил: „Има две рождени дати за нас! Едната е 4 януари, когато е създадена ДПС, а другата е 8 януари, когато е учредена Областната структура на ДПС в Кърджали“, заяви инж. Хасан Азис.


„Ние знаем върху какви темели беше създадено ДПС. Движението от там си изкова своята кауза, своята визия, своята програма, а именно да се бори за най-изконните човешки ценности  в този свят – правата и свободите, които са основните стълбове на развития демократичен свят“, заяви в своето обръщение  областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. Той подчерта, че за съжаление сега сме далеч от този развит демократичен свят. „Не можахме 30 години, тази демокрация, за която милеехме, да я направим в нашата страна“, заяви инж. Изет Шабан.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Ерол Мехмед, дългогодишния зам.-кмет на Джебел и лидер на общинската организация на ДПС в Джебел

Хюсеин Мустафа, първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз.
По повод 30-годишния юбилей  лидерът на партията Мустафа Карадайъ, заместникът му инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. А талантливите момичета от група „РодопEсинтилери“ към Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие от Момчилград с ръководител Нурай Юсуф представиха красотата и многообразието на фолклора на турската  общност, живуща в Република България пред присъстващите и обраха техните аплодисменти.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини