17 °C

Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 30 години от създаването си

„С оглед на товакакво се случи на Балканите и какъв преход имаше, ние в България  можем да се гордеем с българския етнически модел, чийто архитект е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и смирния преход от тоталитарен режим към демокрация, за което основна заслуга има ДПС.Всички ние извървяхме този път и ще продължавамеда вървим, защото за нас ДПС е кауза.За нас целостта на страната, мира и стабилността са кауза“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  30-тата юбилейна годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
„Ние сме пазители на целостта на нашата Родина. Ние сме гарант на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. 30 години последователно и неотклонно вървим по нашият път в името на правата и свободите, в защита на правата и свободите на база евроатлантическите ценности. И никой не може да отрече, че ДПС има съществен принос за членството на България в НАТО и Европейския съюз“,каза още Карадайъ. „Ние трябва да знаем историята и фактите, такива каквито са, но не да живеем в историята, а да се поучим от нея, за да можем да гледаме в бъдещето и да дадем шанс за следващите поколения чрез Движението за права и свободи да развиваме една просперираща България, един проспериращ Европейския съюз. И нашите деца днес да не бягат в Европа, а напротив да си изградят Европа тук и да живеят в нашата родина  България!“, отбеляза Мустафа Карадайъ.

30-ят рожден ден на Областната структура на ДПС в Кърджали събра на тържество в комплекс „Арпезос“ стотици души. Тук бяха учредители, репресирани и политзатворници, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, ръководствата на женските и на младежките общински структури на ДПС присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

Сред официалните гости бяха още зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис,членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители АдленШевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още депутатите от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов.
„30 години ДПС е неизменен фактор в българската политика и обществено-политическия живот, независимо дали на някой му харесва или не!“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че има много уникални неща в Движението за права и свободи. „Вижте само това табло в този салон – активисти, симпатизанти на партията са заедно с учредителите на партията. Това единство и тази заедност я няма в нито една от десетките политически партии, създадени през последните десетилетия. И ако моите деца ме попитат коя е рождената дата на демокрацията в България, бих им отговорил: „Има две рождени дати за нас! Едната е 4 януари, когато е създадена ДПС, а другата е 8 януари, когато е учредена Областната структура на ДПС в Кърджали“, заяви инж. Хасан Азис.


„Ние знаем върху какви темели беше създадено ДПС. Движението от там си изкова своята кауза, своята визия, своята програма, а именно да се бори за най-изконните човешки ценности  в този свят – правата и свободите, които са основните стълбове на развития демократичен свят“, заяви в своето обръщение  областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. Той подчерта, че за съжаление сега сме далеч от този развит демократичен свят. „Не можахме 30 години, тази демокрация, за която милеехме, да я направим в нашата страна“, заяви инж. Изет Шабан.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Ерол Мехмед, дългогодишния зам.-кмет на Джебел и лидер на общинската организация на ДПС в Джебел

Хюсеин Мустафа, първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз.
По повод 30-годишния юбилей  лидерът на партията Мустафа Карадайъ, заместникът му инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. А талантливите момичета от група „РодопEсинтилери“ към Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие от Момчилград с ръководител Нурай Юсуф представиха красотата и многообразието на фолклора на турската  общност, живуща в Република България пред присъстващите и обраха техните аплодисменти.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини