4 °C

Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 30 години от създаването си

„С оглед на товакакво се случи на Балканите и какъв преход имаше, ние в България  можем да се гордеем с българския етнически модел, чийто архитект е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и смирния преход от тоталитарен режим към демокрация, за което основна заслуга има ДПС.Всички ние извървяхме този път и ще продължавамеда вървим, защото за нас ДПС е кауза.За нас целостта на страната, мира и стабилността са кауза“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  30-тата юбилейна годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
„Ние сме пазители на целостта на нашата Родина. Ние сме гарант на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. 30 години последователно и неотклонно вървим по нашият път в името на правата и свободите, в защита на правата и свободите на база евроатлантическите ценности. И никой не може да отрече, че ДПС има съществен принос за членството на България в НАТО и Европейския съюз“,каза още Карадайъ. „Ние трябва да знаем историята и фактите, такива каквито са, но не да живеем в историята, а да се поучим от нея, за да можем да гледаме в бъдещето и да дадем шанс за следващите поколения чрез Движението за права и свободи да развиваме една просперираща България, един проспериращ Европейския съюз. И нашите деца днес да не бягат в Европа, а напротив да си изградят Европа тук и да живеят в нашата родина  България!“, отбеляза Мустафа Карадайъ.

30-ят рожден ден на Областната структура на ДПС в Кърджали събра на тържество в комплекс „Арпезос“ стотици души. Тук бяха учредители, репресирани и политзатворници, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, ръководствата на женските и на младежките общински структури на ДПС присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

Сред официалните гости бяха още зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис,членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители АдленШевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още депутатите от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов.
„30 години ДПС е неизменен фактор в българската политика и обществено-политическия живот, независимо дали на някой му харесва или не!“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че има много уникални неща в Движението за права и свободи. „Вижте само това табло в този салон – активисти, симпатизанти на партията са заедно с учредителите на партията. Това единство и тази заедност я няма в нито една от десетките политически партии, създадени през последните десетилетия. И ако моите деца ме попитат коя е рождената дата на демокрацията в България, бих им отговорил: „Има две рождени дати за нас! Едната е 4 януари, когато е създадена ДПС, а другата е 8 януари, когато е учредена Областната структура на ДПС в Кърджали“, заяви инж. Хасан Азис.


„Ние знаем върху какви темели беше създадено ДПС. Движението от там си изкова своята кауза, своята визия, своята програма, а именно да се бори за най-изконните човешки ценности  в този свят – правата и свободите, които са основните стълбове на развития демократичен свят“, заяви в своето обръщение  областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. Той подчерта, че за съжаление сега сме далеч от този развит демократичен свят. „Не можахме 30 години, тази демокрация, за която милеехме, да я направим в нашата страна“, заяви инж. Изет Шабан.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Ерол Мехмед, дългогодишния зам.-кмет на Джебел и лидер на общинската организация на ДПС в Джебел

Хюсеин Мустафа, първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз.
По повод 30-годишния юбилей  лидерът на партията Мустафа Карадайъ, заместникът му инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. А талантливите момичета от група „РодопEсинтилери“ към Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие от Момчилград с ръководител Нурай Юсуф представиха красотата и многообразието на фолклора на турската  общност, живуща в Република България пред присъстващите и обраха техните аплодисменти.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини