30 °C

Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 30 години от създаването си

„С оглед на товакакво се случи на Балканите и какъв преход имаше, ние в България  можем да се гордеем с българския етнически модел, чийто архитект е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и смирния преход от тоталитарен режим към демокрация, за което основна заслуга има ДПС.Всички ние извървяхме този път и ще продължавамеда вървим, защото за нас ДПС е кауза.За нас целостта на страната, мира и стабилността са кауза“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  30-тата юбилейна годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
„Ние сме пазители на целостта на нашата Родина. Ние сме гарант на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. 30 години последователно и неотклонно вървим по нашият път в името на правата и свободите, в защита на правата и свободите на база евроатлантическите ценности. И никой не може да отрече, че ДПС има съществен принос за членството на България в НАТО и Европейския съюз“,каза още Карадайъ. „Ние трябва да знаем историята и фактите, такива каквито са, но не да живеем в историята, а да се поучим от нея, за да можем да гледаме в бъдещето и да дадем шанс за следващите поколения чрез Движението за права и свободи да развиваме една просперираща България, един проспериращ Европейския съюз. И нашите деца днес да не бягат в Европа, а напротив да си изградят Европа тук и да живеят в нашата родина  България!“, отбеляза Мустафа Карадайъ.

30-ят рожден ден на Областната структура на ДПС в Кърджали събра на тържество в комплекс „Арпезос“ стотици души. Тук бяха учредители, репресирани и политзатворници, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, ръководствата на женските и на младежките общински структури на ДПС присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

Сред официалните гости бяха още зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис,членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители АдленШевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още депутатите от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Смолян арх. Шабан Билянов.
„30 години ДПС е неизменен фактор в българската политика и обществено-политическия живот, независимо дали на някой му харесва или не!“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че има много уникални неща в Движението за права и свободи. „Вижте само това табло в този салон – активисти, симпатизанти на партията са заедно с учредителите на партията. Това единство и тази заедност я няма в нито една от десетките политически партии, създадени през последните десетилетия. И ако моите деца ме попитат коя е рождената дата на демокрацията в България, бих им отговорил: „Има две рождени дати за нас! Едната е 4 януари, когато е създадена ДПС, а другата е 8 януари, когато е учредена Областната структура на ДПС в Кърджали“, заяви инж. Хасан Азис.


„Ние знаем върху какви темели беше създадено ДПС. Движението от там си изкова своята кауза, своята визия, своята програма, а именно да се бори за най-изконните човешки ценности  в този свят – правата и свободите, които са основните стълбове на развития демократичен свят“, заяви в своето обръщение  областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. Той подчерта, че за съжаление сега сме далеч от този развит демократичен свят. „Не можахме 30 години, тази демокрация, за която милеехме, да я направим в нашата страна“, заяви инж. Изет Шабан.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Ерол Мехмед, дългогодишния зам.-кмет на Джебел и лидер на общинската организация на ДПС в Джебел

Хюсеин Мустафа, първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз.
По повод 30-годишния юбилей  лидерът на партията Мустафа Карадайъ, заместникът му инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. А талантливите момичета от група „РодопEсинтилери“ към Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие от Момчилград с ръководител Нурай Юсуф представиха красотата и многообразието на фолклора на турската  общност, живуща в Република България пред присъстващите и обраха техните аплодисменти.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини