Учредиха клуб на БМЧК във мюсюлманското духовно училище в Момчилград

В община Момчилград бе учреден втори клуб на БМЧК към Духовното училищес подкрепата на директора на учебното заведение Ахмед Бозов.По време на учредителното събрание 17 –те нови членове взеха решениеклуба да носи името„Вяра“.За координатор на клуба единодушно бе избранаАяМуафакАласаади за зам. координатор  с болшинство Алпер Еминефенди.За делегат на областното общо събрание на Клубовете на БМЧК, което ще се проведе на 23.01.2020 година бе избран координатора на клуба.

Новите доброволци, които практически вече участваха в съвместна благотворителна кампания заедно с връстниците си от клуба „ Надежда“ към ПГ по ТХВП,  имаха възможността да се запознаят с приоритетите на областната младежка организацияи да планиратдейността си за 2020 година  под вещото ръководство на наставника на двата клуба  Мария Димова, зам. председател на Общинската организация на БЧК- Момчилград.

Гости на събранието бяха Жана Чакърова- Шукерска – директор на Секретариата, Радостина Николова , Светломира Димитрова - специалистив ОС на БЧК и представители на Клуба на БМЧК „ Надежда“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини