Голямото пазаруване: Как да опазим дебитните карти и банковите си сметки?

„Във времето около празниците случаите с неправомерно източване на пари от картите ни зачестяват. Това обикновено е един интензивен период, в който хората пазаруват, обменят стоки и стават по-небрежни към това да опазват информацията за банковите си карти”. Това каза експертът по киберсигурност Борислав Сестримски в NOVA.

„Скимингът остава водещ при измамите, но банките се грижат за банкоматите и сигурността на абонатите. Редовно се правят проверки за скимиращи устройства. Разбира се, потребителите трябва да се стараят да прикриват своя ПИН код, когато го въвеждат, защото дори да има такова устройство, ако камерата не запише кода, картата остава в безопасност”, каза още той.

Експертът съветва да съхраняваме безконтактните се карти в специални кейсове. „Добре е това да се прави, за да не могат тези, които носят скимиращи устройства, да се докосват до парите ни. Разбира се, тези пари също са проследими, така че всеки, който стане жертва на такава атака, може да поиска разследване по случая”, посочи Борислав Сестримски.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини