Промоциите привличат кърджалийци в хипермаркетите, пандемията дави кварталните магазинчета

Промоциите привличат кърджалийци в хипермаркетите, в момент когато пандемията дави кварталните магазинчета. Клиентите предпочитат да пазаруват в магазините от големите търговки вериги , заради коледните промоции.Най-големи фенове на веригите магазини са пенсионерите. Това се отнася както за хранителните стоки, така и за битови уреди и дори канцеларски принадлежности. Кварталните магазини пустеят и не могат да си осигурят средства за наеми и ток. Много затвориха, въпреки,че локацията им в центъра на града до скоро бе предимство.

 В хипермаркетите дни преди голямото коледно пазаруване отчитат лек ръст на продажбите. Той обаче не оправдава очакванията. Клиентите не са по-многобройни , отколкото в предходната 2019 г. Две са причините. Едната е, че големите консуматори в момента не са клиенти. Гурбетчиите тази година предпочетоха да не се завърнат за празниците, а това се отразява на оборотите. Затворени са и кварталните заведения, което също рефлектира върху продажбите.

  За собствениците на квартални магазини и заведения хипермаркетите са тези, които ги лишават от клиенти и ги водят към фалит. В същото време от големите вериги смятат,че заради пандемията е намаляло търсенето във всички търговски обекти в града.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини