Стриктно се спазват ограниченията при пазаруване на пенсионери днес в магазините на Кърджали

Стриктно се спазват днес ограниченията при пазаруване на пенсионери в Кърджали.Според заповедтта на здравния министър Кирил Ананиев хората над 60 г. трябва да влизат в магазините от 8,30 ч.до 10,30 ч.в делнични и почивни дни. Още в 8,30 възрастни хора застанаха пред хипермаркетите и бакалиите в града. Те бяха допускани така, че да не се образуват опашки и при препоръчаната дистанция от 2 м. По-младите от 60 години бяха връщани. Това показа проверка на Кърджали бг вести.

 Строг ред цари пред „Кауфланд”. Охранител пред входа не допуска други освен възрастни хора и не позволява да се нарушава дистанцията. Той дезинфекцира и количките.

В хипермаркета има хигиенна станция. Всеки клиент е подканян от служителката на гише „Информация” да дезинфекцира ръцете си. Магазинът се дизенфекцира четири пъти дневно.

В момента в „Кауфланд” няма струпване на хора. Опашки се очакват в понеделник, когато идва новото зареждане и промоции.

 Строг е достъпът и във верига „Перфект”. Ненавършилите шестдесет години клиенти се връщат още на входа. Приканват се да изчакат да настъпи 10,30 ч. ,за да бъдат обслужвани.

Същият режим е въведен и в „Мараш”. Служителка пръска с дезинфектант ръцете на всеки влизащ да пазарува. Не се допуска опашка на касата. Има поставени на пода ограничителни ленти.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини