Старши комисар Илков: Видеонаблюдението е помощник на полицията в борбата срещу престъпността

Изображение 1 от 2

  Общините в областта заявиха готовност за поддръжка на пътната мрежа през зимния сезон

              Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието на престъпността, изграждането на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на гражданите обсъдиха днес на работно съвещание в ОДМВР-Кърджали представители на местната и изпълнителната власт. Съвещанието беше инциирано от старши комисар Атанас Илков и в него участваха:  областният управител Никола Чанев, кметовете на общините Момчилград, Кирково и Джебел – Илкнур Кязим, Шинаси Сюлейман и Неджми Али, зам.-кметовете на общините Кърджали, Крумовград, Ардино, Черноочене – инж. Катя Митовска, инж. АбидинХаджимехмед, Наско Кичуков и ФерхадФерхад, инж. Петя Димова от Областно пътно управление, главен инспектор Валентин Карев от РДПБЗН, представители на фирмите за поддръжка на пътищата в областта,  ръководни кадри от ОДМВР.

  Старши комисар Илков постави на първо място добрата поддръжка и своевременното почистване на пътната мрежа през зимния сезон за гарантиране сигурността на гражданите. Този въпрос той поема на свой личен контрол. В дискусията стана ясно, че повечето от общините са с приключени процедури за зимното снегопочистване и обезопасяване на пътищата, а координатите на фирмите ще бъдат предоставени в полицията за бързи действия при възникване на екстремни ситуации. Областният управител Никола Чанев подчерта, че съвместната работа с общините и институциите  е на добро ниво за действия при усложнени ситуации през зимния сезон и специално обърна внимание на необходимостта фирмите да разполагат с резачки за дървета, защото техниката на пожарните служби не достига при критични ситуации.

  Директорът на ОДМВР-Кърджали изведе пред участниците в съвещанието основните приоритети на полицията – противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, на престъпността в малките и отдалечени населени места, на разпространението на наркотици, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и подобряване на административното обслужване на гражданите. Кърджалийска област е с най-ниския коефициент на криминална престъпност в страната – 430 престъпления на 100000 жители, сочи статистиката. На територията на областта регистрираните престъпления от началото на тази година до края на октомври са 658, което е намаление с 11 процента в сравнение със същия период на миналата година, а разкриваемостта от 55,5 процента е много добра. 146 населени места са посетени от мобилни екипи на ОДМВР-Кърджали, изтъкна старши комисар Илков. Полицейските екипи са задължени да се срещнат с кметовете на населените места, с директорите на училищата и да посетят най-малко три къщи, в които живеят възрастни хора. Специално заради възрастното население в екипите са включени и експерти от пожарните служби за евентуално предотвратяване на инциденти, свързани с неправилно използване на отоплителни уреди. Хората поставят и проблеми, по които правомощията са на други институциии това налага институционално взаимодействие за решаването на наболели въпроси. 

  Специален акцент старши комисар Илков постави върху видеонаблюдението, което е съюзник на полицията в борбата срещу престъпността, респектира извършителите на криминални деяния и където го има, резултатите са налице. Главният път за ГКПП „Маказа“ е основен проблем, който не може да бъде контролиран само с човешки фактор. Стана ясно, че на много места процесът на изграждане е започнал, а за следващата година са предвидени средства за доизграждане в няколко общини.

  Директорът на ОДМВР-Кърджали обърна внимание върху специфичния за региона проблем  сбезнадзорните животни. Той посочи, че в седмицата има поне две катастрофи, предизвикани от животни на пътя, а при лоши метеорологични условия е още по-сложно. Той призова кметовете на общини и населени места за общи действия с полицията, за да се ограничи максимално броят на такива произшествия по пътищата в областта.

  На поставен въпрос за административното обслужване в сектор „Пътна полиция“ директорът на ОДМВР отговори, че там в момента се извършват сериозни промени за създаване на по-добри условия, има пренасочени служители за по-бързото обслужване на гражданитеи непрекъснато се оптимизира процесът, за да се намали чакането.

  Това съобщиха от    Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  06 юли 2020
  Последни новини