8 °C

МВР: Без загинали в областта през миналия есенно-зимен сезон

Изображение 1 от 2

  За периода от 15.11.2018 г. до 01.03.2019 г. на територията на Кърджалийска областса настъпили34 тежки ПТП /ТПТП/, при които нямазагиналии саранени 50 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на 2017 - 2018 г. тежките ПТП са по-малко с 3, загиналите са по-малко с 2-ма, а ранените - по-малко с 3-ма. Най-много - 18 на брой, са ПТП в Кърджали с 32-ма ранени, следват Черноочене с 5 ПТП и 5-има ранени, Джебел с 4 ПТП и 3-ма ранени.

  Намаление в брояна ПТПе регистрирано в три общини: Кърджали, Момчилград и Ардино.  Запазванев брояна ПТПсе отчита в две общини: Черноочене и Кирково.Ръст в брояна ПТПимав две общини: Джебел и Крумовград.

  Ранените при ПТП санай-малко на територията на следните общини: Ардино е без ранени, Момчилград и Кирково сас по 2-ма ранени.Увеличение в броя на раненитеима в общините Кърджали, Крумовград и Джебел, съответно с 4, с 3 и с 1 брой.

  Разпределението на ПТП по вид за периода се свежда до три основни структуроопределящи групи, към които се отнасят 58.82% (20)от настъпилите 34ПТП. 11 от тях са с блъснати пешеходци, 6 тежки ПТП са от вида – сблъскване странично между МПС с 19 ранени, при 3 е имало блъскане в скат с 3-ма ранени.

  През есенно-зимния период на 2018-2019 година са пострадали две деца – едното като пешеходец, другото като пътник. За същия сезон на предходната година ранените деца са били 10.

  През зимата 2018- 2019 г. при ПТП саранени 5-имаучастници в движението по пътищатанад 64 години. В сравнение със същия период на 2017- 2018 г. броят на загиналите е намалял с 2-ма, а на ранените - със 17.

  Най-често допусканите от водачите нарушения продължават да са несъобразената скорост, неправилните маневри и отнемането на предимство, при които са настъпили общо24 ТПТП (73% от всички 34 ПТП, настъпили поради нарушения на водачите).Няма загинали поради тезитри вида нарушения, аранените са43 или 86% от общия брой 50 ранени.

  Порадинесъобразена скорост са настъпилинай-много ПТП - 15 (45% от всички 33 ПТП поради нарушения на водачите) без загинали и с най-многоранени - 19 (38,7% от всички 49 ранени поради нарушения на водачите). Несъобразената скорост се проявява предимно по отношение на пътните условия.

  През разглеждания период порадинеправилни маневри на водачите са настъпили6 произшествия (18,8% от всички 33 ПТП поради нарушения на водачите) беззагинали и 6-има ранени(12% от 49 ранени поради нарушения на водачите).

  Тежките ПТП, настъпили порадиотнемане на предимство, включително и това на пешеходци, са6 (18.8% от 33 ТПТП поради нарушения на водачите) беззагинали и16 ранени (32.7% от 49 ранени поради нарушения на водачите).

  Поради управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества или техни аналози е настъпило 1 ПТПбез загинали, с ранен 1участник в движението по пътищата.

  В населените места през отчетния период на 2019 г. при20 ПТП (58.8% от всички 34 ПТП) нямазагиналии саранени 32-ма(64% от всички 50 ранени) участници в движението по пътищата.

  В градовете броят на ПТП е 16 (77% от 20 ПТП в населени места) без загинали  и 27 ранени (84.3% от 32-ма ранени в населени места). В селата са настъпили 4 (20% от 20 ПТП в населени места) ПТП без загинали и 4-ма ранени (12.5% от 32-ма ранени в населени места).Настъпилите в градовете ТПТП са четири пъти повече от тези в селата, а ранените - близо 7 пъти повече.

  Разпределението на ПТП по клас на пътя извън населените места е следното:на първокласни и третокласни пътища тежките ПТП са по 5 броя с по 5-има ранени, на второкласни пътища – 3 броя с 5-има ранени и на общински път – 1 тежко ПТП с 3-ма ранени.

  Това съобщиха от Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 01.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  01 апр 2020
  Последни новини