Пътен полицай хванат да спи дълбоко, докато е патрул

Пътен полицай е хванат да спи зад КАТ-Пазарджик, докато в същото време трябвало да патрулира, но няма да понесе санкции.

Спънка се оказва закъснение при налагането на заповедта за дисциплинарно наказание "порицание" - тя е с дата след предвидения за това двумесечен срок. Това пък става основание да бъде отменена от Административния съд в Пазарджик.

Униформеният е заварен от двама инспектори полегнал на една страна на шофьорската седалка в личния си автомобил, паркиран зад сградата на КАТ-Пазарджик, на 3 срещу 4 февруари около 3 без 10 през нощта.

В патрулката нямало никого, партньорът му междувременно бил в самата сграда, както се установило по-късно. Спящият пък не се събудил от говора на висок глас на двамата проверяващи, нито от почукването по прозореца. Реагирал едва при настоятелно тропане по стъклото, свидетелстват те в съдебната зала.

Колегата му от екипа разказва, че по време на дежурството получил стомашно неразположение, затова помолил партньора си, който бил и шофьор на патрулния автомобил, да го закара до "Пътна полиция", за да отиде до тоалетна.

Признава, че не са докладвали на оперативния дежурен за отклоняването си от зададените им маршрут и график. А доклад се прави дори при ходене до тоалетна или вземане на храна, обяснява пък един от двамата инспектори, призовани като свидетели по делото.

По Закона за МВР дисциплинарни наказания се налагат до 2 месеца от разкриване на нарушението. А заповедта вместо до 4 април е издадена едва на 12-ти, затова е отменена.

Началникът на КАТ пък е осъден да заплати на полицая от бюджета на Областната дирекция на МВР направените по делото разноски - 710 лева. Решението е окончателно.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини