Боил Банов връща от Германия български антики

Министърът на културата Боил Банов връща от Германия придобити при нелегални разкопки и незаконно изнесени от страната български археологически находки. Очаква се той да получи културните ценности на специална церемония в Берлин днес, където е на еднодневно работно посещение, съобщиха от Министерството на културата.

Ценните предмети са били задържани при опит да бъдат продадени на пазара на антики, благодарение на ефективното сътрудничество между българските и германските служби, а със съдействието на Федералното правителство и посолството на страната ни в германската столица те ще бъдат върнати в страната им на произход.

В рамките на посещението в Германия предстоят редица срещи и разговори на министър Банов с представители на различни институции, на които ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване на двустранния обмен във всички области на изкуството и културата. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Uh
  Uhuu
  1 0
  09:58, 19 сеп 2019
  Да не би да много качествени копия на изпратените оригинали??? Стара тактика. Трябва да се забрани всякакво изваждане на експрнати от съотв. музей! Който иска - да иде да го види! Само шашми така!

Случаен виц

Последни новини