Вехтошари почистващи домовете ни в Кърджали зареждат колекциите с антики на богаташите

Вехтошари почистващи домовете ни от стари вещи в Кърджали зареждат с антики колекциите на богаташите. Ромските бригади бяха първопроходците. Те предлагат почистване на мазета и тавани. Ценното, което намерят е тяхна плячка.Тя обикновено се предлага на изгодни цени в антиквариати или на търговците от битака в Кърджали. Богаташите традиционно търсят съдействието на антикварите за експертна оценка. Фукарите пазаруват от битака, който се заформя в събота до Пазара на производителите. Могат да се намерят уникални неща на приемвливи цени.

 Бизнесът на вехтошарите се разраства обикновено през лятото, когато е време за ремонти или продажба на стари жилища. Социалната мрежа Фейсбук изобилства от обяви. Може да прочетете следното:”Освобождаване на апартаменти от стара покъщина!Разглобяване и изхвърляне на всякакъв вид стари мебели,изнасяне на стари илектроуреди.Почистване на мазета ,тавани и гаражи.Разполагаме със собствен превоз.Работим без почивни дни!”.

  Търсачите на антики от своя страна пишат „Изкупувам стари носии,сукмани,потури,престилки,елечета,чорапи,колани и др.”

  Разбира се в това да ни изпразнят дома от стари вещи има и добрата страна.Не влизаме в конфликт с общината,изхвърляйки мебели и техника до контейнерите за смет.Добре е обаче преди да пуснем вехтошарите в дома си добре да преровим старите ракли на баба.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини