14 °C

Опазването на човешкия живот е приоритет на Единната система за сигурност в Кърджали

Изображение 1 от 4

  Опазването на човешкия живот е приоритет на Единната система за сигурност в Кърджали. Около това становище се обединиха участниците в семинар,организиран от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Бе подчертано изрично , че при катастрофи, бедствия и аварии на първа линия са пожарникари и спасители, които имат специално оборудване. Когато ранените се изнесат идва ред на спешните медици, които оказват първоначалната помощ.

  Правото на защита на всяко лице е най-важно в нашата дейност подчерта при откриването на семинара директорът на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали д-р Атанас Митков.

    На семинара, в който имаше два панела участваха зам.областният управител Севда Камбурова,  директорът на ОД на МВР  старши комисар Атанас Илков, началникът на Пожарната комисар Сергей Заимов, директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев, Наталия Паскалева от Телефона за спешни повиквания 112.

    Семинарът се проведе в рамките на трансграничния проект „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция-България”. Той е следствие на нарасналия туристически поток. Цели се създаване на постоянна система на сътрудничество в сферата на здравеопазването. Предлагат се нови технологии. На първо място е телемедицината.

   Първият панел от семинара е под наслов „Действия на ЦСМП-Кърджали при природни бедствия”,  а вторият-„Взаимодействие на силите на единната спасителна система при крупни производствени аварии”,

   За реакцията на ЦСМП при природни бедствия като част от Единната спасителна система говори Даниела Делчева, главен фелдшер на центъра и специалист по отбранителна и мобилизационна подготовка. Тя посочи, че в условия на климатични промени и породените от тях бедствия, здравните заведения на територията на областта не се намират на територии ,защитени от заливане при наводнения. Тя изрично подчерта,че превантивната работа с населението за реакции при бедствия е от изключителна важност.

   Акцент върху превантивната дейност постави и вторият лектор-комисар Сергей Заимов. Той посочи , че е от съществено значение планирането намаляването на риска от бедствия.

  На семинара присъства гръцки медик, дошъл да почерпи опит и стажуващ в в български ЦСМП, поради липсата на специалност за спешни медици в Гърция.

  Георги Кулов

  Снимки:Валентин Монов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини