McLaren F1 за 2 млн. долара изгоря в Калифорния

Всеки автомобилен фен си мечтае да притежава McLaren F1, но да имаш такъв автомобил и той да изгори пред очите ти, определено е доста неприятно.

На 1-ви юни, 53-годишният жител на Минесота Ирв Кеслер карал спокойно своя McLaren F1 по улиците на Сана Роса (Калифорния), когато забелязал, че от 6.1-литровия двигател на возилото, чиято мощност е 627 к.с., излизат пламъци.

Кеслер незабавно напуснал суперавтомобила и въпреки че пожарникарите бързо изгасили огъня, щетите по неговия McLaren F1 са непоправими, тъй като моделът не се произвежда от 1998 г.

Стойността на такъв автомобил според специалисти е около 2 милиона щатски долара, но Ирв Кеслер е бил съобразителен и застраховал своето бижу за по-голяма сума. Американецът ще получи цели 3 милиона долара за опожарената си кола.

От McLaren F1 са произведени едва 100 екземпляра в периода 1992-1998 г. 28 от тях са версия GTR, която е предлагана само на частни отбори за участие в сериите GT на FIA и състезанието 24-те часа на Льо Ман. Останалите 76, сред които пет версии LM и три GT, са по улиците на света.
Източник: autoblog.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини