Валят оферти за статуята на Бойко със светещите очи

Вече има желаещи да закупят статуята на Бойко Борисов, която вчера се появи за няколко часа на площад „Гарибалди” в столицата. Това заяви авторът ѝ Андрей Врабчев пред бТВ. 

Произведението беше премахнато само няколко часа, след като стана атракция в центъра на София и предизвика еуфория в социалните мрежи.

Стъклопластовият Бойко е висок три метра и тежи 40 килограма. В дясната си ръка държи ножица, а в лявата три книги, едната с надпис БКП.

Авторът заяви, че логото върху паметника „ББ” неслучайно наподобява на емблемата на Супермен. От тонклона в статуята звучи музикален микс на любима песен на премиера "Батальонът се строява" с негови популярни реплики.

„Използвал съм стъклопласт поради няколко причини – лесен е за работа, лесен за пренасяне, отговаряше на целта на идеята ми, което е да изразя състоянието на нашето време, в което се употребяват не особено качествени материали”, посочи Врабчев.    

Скулпторът заяви, че очите на премиера светят, защото е създаден преди две години, когато популярност придоби паметникът на Цар Самуил.

„Идеята беше да представя нашето време, което ще произведе история и ще бъде история. Бойко Борисов просто е личността, която най-добре обслужва моята идея, защото е разпознаваем и бъдейки три пъти премиер – със сигурност е записал своето име в историята”, каза авторът.

Врабчев заяви, че отдавна е избрал пл. „Гарибалди” за „премиерата” на своята скулптура, защото той е малък и уютен, а ремонтът на емблематичната улица „Граф Игнатиев” е бил само допълнение към идеята му.

„Социално също е подходящ, има спирка. Самият паметник ни казва, че това, което създаваме, остава след нас, аз го поставих на място, което също ще бъде паметник на нашето време”, заяви скулпторът.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини