Антикорупционният шеф ипотекирал терасата-покрив, за която твърди, че не е негова

    Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка огромната тераса-покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му. Това показа проверка на bTV на ипотеката, която обезпечава жилищния му кредит. 

    ​Преди няколко дни стана ясно, че през 2017 г. Георгиев е придобил апартамент срещу сумата от 293 хил. лева.
    В имуществената си декларация Георгиев обаче не вписва притежанието си на огромна си тераса от 186 кв. м., която заема част от покрива на блока, а само апартамент от 156 кв. м. и прилежащата му тераса от 48 кв. м. По негови думи теренът е общ и не е част от жилището му. 

    "Константна е практиката на Върховния касационен съд, че покривът на сградата, вкл. и когато може да се ползва като терасата на едно от жилищата, се включва в общите части на сградата, при което наличието на достъп до него само от един от обектите не променя тази му характеристика", посочи преди дни Пламен Георгиев.

    Той още добави, че изнесената информация била организирана атака срещу него - заради добрите резултати в борбата му с корупцията.

    Терасата обаче е отбелязана в кадастъра, вписана е в нотариалния акт на шефа на КПКОНПИ и присъства и в офертата за апартамента, разпространена от Антикорупционния фонд. Съседни обекти на етажа няма, а на територията на терена се намират още сауна за шест човека, душ и барбекю.

    Георгиев получава кредит от близо 190 хиляди лева. От проверката на bTV става ясно, че в договора му терасата-покрив е ипотекирана като негова собственост:

    "Ипотеката се вписва върху следния недвижим имот, собственост на Пламен Георгиев Димитров, застроена площ от 16 квадратни метра, състоящо се от галерия и баня-тоалетна и тераса - плосък покрив с площ от 186 квадратни метра."

    Тоест антикорупционният шеф официално обявява терасата за част от имота му, но избира да твърди обратното пред обществото впоследствие. 

    Източник: offnews.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини