17 °C

Кърджали: Тържествено честване на Деня на Тракия ще се проведе в града на 26 март

Тържественото честване на Деня на Тракия ще се проведе в Кърджали на 26 март. То ще започне в 12.00 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на капитан Петко Войвода, войводите Димитър Маджаров и Стоян Терзиев, пред паметника на Освободителите, в който са погребани костите на загиналите воини в боевете за Кърджали през Балканската война и пред паметника на командира-освободител генерал Васил Делов. Това съобщи за Радио „Фокус“ Яне Янев, председател на Тракийско дружество „Димитър Маджаров“, което съвместно с Народно читалище „Тракия-2009“ организира честването. Гости на празненството в Кърджали ще бъдат акад. Георги Марков, проф. Васил Проданов, директор на Тракийския научен институт, Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов”, и Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България.

В 14.00 часа акад. Георги Марков и Иван Гранитски ще дарят книги на библиотека „Н. Й. Вапцаров“.
В 16.00 часа пред Дома на културата с музика и хора ще започне празненството в чест на Деня на Тракия, организирано от Тракийско дружество „Тракийско сърце“ и Народно читалище „Родопски фар“ - кв. „Гледка“. Във фоайето на Дома на културата ще бъде открита изложбата „Богатия свят на тракийката“. Предвидени са също дегустация на тракийски ястия и модно ревю с тракийски носии.
Група от Тракийско дружество „Д. Маджаров“ и Народно читалище „Тракия-2009“ ще участва и в тържествата в град Варна, където Военноморските сили всяка година на тази дата отдават военни почести на героите, паднали в Балканските войни и Първата световна война.
По случай Деня на Тракия в Кърджали от 17.30 часа на предния ден - 25 март, в Регионален исторически музей – Кърджали акад. Георги Марков ще представи книгите си „Българското крушение 1913“, „Любомъдрие на историята“ и „Душесловие на историята“. Ще присъстват проф. Васил Проданов, директор на Тракийския научен институт, Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов“, и Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България, които са съорганизатори на проявата.

http://www.focus-news.net

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини