5 °C

Американското посолство писа Отличен (6) на Езиковата в Кърджали

Повод за високото признание е традиционното посещение на представители на американското посолство в ЕГ „Христо Ботев”, свързанис събитията, посветени на Месец на Америка в България и награждаване на най-добрите преводачи от английски на български език

          С почтен гвардейски шпалир и под звуците на Ботевия марш, в изпълнение на фанфарния оркестър на Гимназията, ръководството на ЕГ „Христо Ботев”, учители и ученици посрещнаха висши дипломати от Посолството на САЩ в България. В Гимназията пристигна зам.посланикът на САЩ  ДжъстинФридман със супругата и дъщеря си и Мат Хагенгрюбер – аташе по културата и образованието.

          След традиционното българско посрещане с пита и мед, гостите се срещнаха с учители и ученици от паралелките, изучаващи английски език. Борис Матеев и Кристина Хаджиева,ученици от 11. клас,представиха презентация, свързана с  историята на гимназията и безбройните постижения в различни области на науката и спорта и разнообразните дейности и проекти, които се реализират в училището.

          За добрата атмосфера допринесоха изпълненията на нашите музикални таланти  Ради Митрев, който потопи гостите в магията на Родопа планина, изпълнявайки на гайда популярни народни мелодии.Еврим Юзеир и Ради Митрев поздравиха присъстващите с английска песен, акомпанирани от китари. Тугай Селим,  финалист на състезание BEST за поезия, разчувства присъстващите с разтърсващото представяне на английски език на поемата „Земетресение“ на Раул Херера.

          На зам.посланик Фридман бяха зададени интересни въпроси от нашите възпитаници, касаещи възможностите за обучение в САЩ, както и работата по различни проекти, свързани с повишаване нивото на владеене на езика.

Срещата завърши с благодарности от Г-н Фридман за  доброто посрещане. Той изрази възхищението си от таланта и отличното представяне на учениците, както и от отличното им владеене на английски език.

          По-късно през деня в читалище „Обединение” се състоя церемонията по награждаване на най-добрите ученици, взели участие в състезанието за превод от английски на български в рамките на Месеца на Америка. Тази година са  оценени  преводите на 76 ученици в оспорвана конкуренция. Наградите се присъждат от посолството на САЩ и до последния момент не са известни имената на победителите. Състезателите са разделени в три възрастови групи – 10,11 и 12. клас като за всяка една от възрастовите групи има по един награден. Езикова гимназия „Христо Ботев“ бе представена повече от достойно с двама наградени ученици-Михаела Атанасова – 11клас и Анна Хаджиева от  12. клас. Успехите на възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев” са атестация за качественото чуждоезиково обучение.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
17 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
17 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
17 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
17 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
17 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
17 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
17 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
17 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
17 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
17 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
17 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
17 фев 2020
Последни новини