Tesla затваря всичките си магазини и намаля цената на Model 3

Tesla обяви 6% намаление на цената на седана Model 3 и представи Model 3 Range Range Plus.

За да постигне по-ниски цени и да поддържа "финансова стабилност", Tesla затваря всичките си магазини и превключва на онлайн продажби, се казва в съобщението на компанията.

„През следващите няколко месеца ще затворим много от нашите магазини, малкото останали в места с висока посещаемост ще бъдат превърнати в изложбени галерии и информационни центрове на Tesla. За клиентите в Съединените щати е важно да разберат, че благодарение на онлайн продажбите всеки във всяка държава може бързо и лесно да закупи Tesla”, обясни компанията.

Седан Модел 3 сега ще струва 35 хиляди долара, а Model 3 Range Range Plus с ускорение и премиум интериор ще струва 37 хиляди долара.

"Тест драйв преди покупката не се изисква", отбелязва Тесла, "купувачите ще могат да върнат колата в рамките на седем дни от датата на покупката, при условие, че колата не е карана повече от 1 000 мили".

В този случай клиентът ще може да получи всички пари, похарчени за колата.

"Буквално можете да си купите Тесла, да карате няколкостотин мили през уикенда с приятели и след това да я върнете безплатно", казва компанията. Тесла добави, че също така възнамерява да увеличи инвестициите в системата за услуги.

Според Bloomberg, на фона на тази новина, акциите на Tesla се понижили с 4,1% до 306,8 долара за акция. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини