Спират френската паралелка в ЕГ "Христо Ботев" Кърджали

През следващата учебна година в Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали няма да има френска паралелка. Държавният план прием след 7 клас за поредна година ще залага на профили и професии, които да изградят гръбнака на икономиката в страната. В същото време вече намалява интересът към някои от езиковите паралелки. Кърджали не прави изключение в това отношение, коментира началникът на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев: Това което определя план-приемът е и рамката на възможностите - какви профили да бъдат осъществявани. Знаете, че в рамките на съществуващата общност от ученици, които завършват 7 клас може да бъде моделиран един план-прием, той е неограничен. Предложението от ЕГ "Христо Ботев" е прието такова, каквото е отправено към нас. Няма предложена френска паралелка. 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ел
    Елена
    6 -1
    23:34, 3 фев 2019
    Това е Момента, в който осъзнаваме, че ЕГ “Христо Ботев” се разпада.
  • 2
    Ня
    Няма значение
    2 0
    13:06, 4 фев 2019
    Чавдарова е най-големият боклук, който някога съм познавала! Защо не махне една от немските или от английските - вече немски и английски има във всички училища в града, френски има само в Езиковата!!!
  • 3
    Ня
    Няма значение
    2 0
    13:12, 4 фев 2019
    Нищо не направи за това училище, обаче иска да стои още 4 години. По-добре да се маха и постът й да се даде на някого друг, като се има предвид, че не само учениците (бъдещите) ще страдат от това, но и учителите! Давам точен и ясен пример с една млада учителка от Ботев, която е учителка по френски там вече трета година.
    Е да попитам Чавдарова, какво ще прави тази млада жена оттук нататък? Втората специалност ще кажете със сигурност -учители по български в Кърджали БОЛ....
    За да вземе 800 лв. пенсия и още 4 години стаж, лишава града и района от един език, който го има само там! Срам и позор за града си, г-жо Чавдарова!
Последни новини