11 °C

Божидар Стоянов: Гласувах категорично против Бюджет 2019 с аргументи

Това е поредният бюджет, който не решава, а увеличава проблемите пред жителите на община Кърджали. Липва адекватно планиране на дейностите и съответно разходите за тях от страна на ръководството на общинска администрация. Неусвоеният приходен остатък за 2018 г. е в размер на 3 332 521 лв., при положение, че това са планирани дейности от самото общинско ръководство и подкрепено от мнозинството в общинския съвет. Липсват аварийни и непредвидени ситуации, които да нарушат тези планирани дейности.

През годините приходиет от данъци и такса битови отпадъци се увеличават в абсолютна стойност, въпреки, че в процентно отношение си остават на същите нива. Пример за това е увеличението на таксата битови отпадъци с над 1,5 млн. лв. за последните 5 години. Тук изобщо не коментирам качеството на услугата сметосъбиране и защ оне се спазва задължението целевите средства от прихода, да се превежда своевременно посметката на фирмата-изпълнител.

Лошото качество на изпълнените дейности, тук можем да посочим закрития плувен басейн, който след дълги години ремонтни дейности, заработи едва за няколко месеца и в момента отново не функционира. Улица „Заводска“ въобще не е доведена до успешен край на ремонтните дейности. След като беше прехвърляна в продължение на 2 години в плановете за рехабилитация и накрая се гласуваха допълнителни 120 хил. лв. за довършването и, липсват тротоарите и необходимите пътни знаци.

Закупуването на сградата на бившето общежитие за сумата от 700 хил. лв. с гласовете единствено на колегите от ДПС, до този момент въпросната придобивка не е включена никъде, нито в текущия бюджет, нито в следващия. Ръководството на община Кърджали явно няма никаква яснота за какво може да бъде използвана въпросната сграда.

Инвестициите с европейско финансиране, с които г-н Азис толкова се гордее, до момента са донесли допълнителни непредвидени разходи на бюджета, в размер на милиони лева.

Т. нар. „Воден цикъл“ има финансова корекция в размер на над 6 млн. лв. Въпреки, че държавата опрости 80% от това задължение, инвестицията е факт за неефективното усвояване на европейски средства.

Санираните през 2018-та година училища също доведоха до утежняване на общинския бюджет със сума от порядъка на над 1,5 млн.лв по думите на самия г-н Азис.

Цесията, която гласуваха колегите от ДПС за дълга от 14 млн. лв. към фирмата за сметосъбиране, също допринася за увеличаването на разходната част на бюджета.

Всички тези средства, както и  наказателните лихви по забавяни плащания през годините, възлизащи на над милион лева, можеха да се използват за социални, инфраструктурни и всякакви други дейности, в полза на жителите на община Кърджали.

Това съобщи за Кърджали бг вести съветникът от БСП в Общинския съвет на Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини