15 °C

Божидар Стоянов: Гласувах категорично против Бюджет 2019 с аргументи

Това е поредният бюджет, който не решава, а увеличава проблемите пред жителите на община Кърджали. Липва адекватно планиране на дейностите и съответно разходите за тях от страна на ръководството на общинска администрация. Неусвоеният приходен остатък за 2018 г. е в размер на 3 332 521 лв., при положение, че това са планирани дейности от самото общинско ръководство и подкрепено от мнозинството в общинския съвет. Липсват аварийни и непредвидени ситуации, които да нарушат тези планирани дейности.

През годините приходиет от данъци и такса битови отпадъци се увеличават в абсолютна стойност, въпреки, че в процентно отношение си остават на същите нива. Пример за това е увеличението на таксата битови отпадъци с над 1,5 млн. лв. за последните 5 години. Тук изобщо не коментирам качеството на услугата сметосъбиране и защ оне се спазва задължението целевите средства от прихода, да се превежда своевременно посметката на фирмата-изпълнител.

Лошото качество на изпълнените дейности, тук можем да посочим закрития плувен басейн, който след дълги години ремонтни дейности, заработи едва за няколко месеца и в момента отново не функционира. Улица „Заводска“ въобще не е доведена до успешен край на ремонтните дейности. След като беше прехвърляна в продължение на 2 години в плановете за рехабилитация и накрая се гласуваха допълнителни 120 хил. лв. за довършването и, липсват тротоарите и необходимите пътни знаци.

Закупуването на сградата на бившето общежитие за сумата от 700 хил. лв. с гласовете единствено на колегите от ДПС, до този момент въпросната придобивка не е включена никъде, нито в текущия бюджет, нито в следващия. Ръководството на община Кърджали явно няма никаква яснота за какво може да бъде използвана въпросната сграда.

Инвестициите с европейско финансиране, с които г-н Азис толкова се гордее, до момента са донесли допълнителни непредвидени разходи на бюджета, в размер на милиони лева.

Т. нар. „Воден цикъл“ има финансова корекция в размер на над 6 млн. лв. Въпреки, че държавата опрости 80% от това задължение, инвестицията е факт за неефективното усвояване на европейски средства.

Санираните през 2018-та година училища също доведоха до утежняване на общинския бюджет със сума от порядъка на над 1,5 млн.лв по думите на самия г-н Азис.

Цесията, която гласуваха колегите от ДПС за дълга от 14 млн. лв. към фирмата за сметосъбиране, също допринася за увеличаването на разходната част на бюджета.

Всички тези средства, както и  наказателните лихви по забавяни плащания през годините, възлизащи на над милион лева, можеха да се използват за социални, инфраструктурни и всякакви други дейности, в полза на жителите на община Кърджали.

Това съобщи за Кърджали бг вести съветникът от БСП в Общинския съвет на Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще ви предложи благоприятните възможности, които ще ви доближат до целите, които сте си поставили. Е, ще има и такива, които ще се носят по течението, необезпокоявани от нищо и без амбиции за бъдещето си. Ако сте сред тях помислете за близките си, със сигурност ще откриете поне една причина, заради която да стенете по-активни.
11 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Големи успехи днес очакват онези от вас, които се занимават с търговска или рекламна дейност. Постепенно излизате от застоя и реализирате успехи, многократно надвишаващи очакванията ви. Сега е момента да предприемете решителни действия и да следвате докрай намеренията си. Подкрепа в това отношение са вашите близки, които неотлъчно ви подкрепят.
11 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес успявате да преодолеете трудност в делови план, което ще ви отвори много нови възможности. Не се отказвате лесно от намеренията си и се опитвате да ги осъществите по всякакъв начин. Откривате ценен партньор в лицето на човек, с когото ви предстои да работите заедно. Пред вас се открива възможност, която наистина не е за изпускане, затова не губете време.
11 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви на работното място ще бъде силно изразена и това ще се отрази добре на финансите ви. Умението ви аргументирано да убеждавате ще ви помогне да спечелите за своя кауза хора, чиито финансови възможности са известни. Гаранциите, които ще ви дадат ще ви помогнат да се впуснете смело в свой проект.
11 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
С добрите си идеи и бързото им изпълнение ще впечатлявате и превъзхождате конкурентите си. Насочете творческият си порив в желаната посока и ще постигнете целите си. Настъпи и вашето време. Мислете позитивно и в никакъв случай не допускайте да ви обземат съмненията от последните дни.
11 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ще останете доволни от контактите, които установявате днес. Те ще ви отведат в друга среда, където пътя до успеха е на една ръка. Всяко нещо, с което се захванете през този ден ще ви донесе удовлетворение. Възможни са измами и загуби на лични вещи. Привлечени сте от очарователна личност.
11 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете нещата такива каквито са. Съсредоточете се върху това, което е по силите ви да промените. Притежавате вярна преценка и спокойно можете да й се осланяте. Денят ви предлага добри възможности за напредък в професионален аспект. Инвестиции в недвижими имоти ще се възвърнат многократно.
11 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Идващите дни носят много предизвикателства за вас и близките ви. Имате реални шансове значително да подобрите материалното си състояние, както и да изгладите всички възможни недоразумения у дома. Възползвайте се. Духовното ви израстване е свързано с преодоляване на препятствия, някои от които вече са отминали.
11 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се даде да реализирате идеи, свързани с подобряване интериора на дома. Не позволявайте на дребните неща да попречат на работата ви, намерете решение и продължете. Развития, свързани с децата и семейството, подобряване на взаимоотношенията ви и подреждане на делата ви. Посещение от неканени гости, но няма да сте разочаровани.
11 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Кратко пътуване по работа ще се наложи на някои от представителите на знака. Внимавайте обаче ако ви се налага да работите с жени, възможни са уловки. Добри новини, относно ваш бивш проект ще повишат самочувствието ви. Не прибързвайте с решението си относно нещо, касаещо ваши близки. Нещата скоро ще се решат по по-лесен начин от само себе си.
11 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Действително влагате много усилия, които често остават неоценени. Но не се чувствайте онеправдани, околните ви възприемат добре. Това, което очаквате ще дойде скоро. Не губете търпение и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви настроят за нови преживявания.
11 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
11 ное 2019
Последни новини