18 °C

Божидар Стоянов: Гласувах категорично против Бюджет 2019 с аргументи

Това е поредният бюджет, който не решава, а увеличава проблемите пред жителите на община Кърджали. Липва адекватно планиране на дейностите и съответно разходите за тях от страна на ръководството на общинска администрация. Неусвоеният приходен остатък за 2018 г. е в размер на 3 332 521 лв., при положение, че това са планирани дейности от самото общинско ръководство и подкрепено от мнозинството в общинския съвет. Липсват аварийни и непредвидени ситуации, които да нарушат тези планирани дейности.

През годините приходиет от данъци и такса битови отпадъци се увеличават в абсолютна стойност, въпреки, че в процентно отношение си остават на същите нива. Пример за това е увеличението на таксата битови отпадъци с над 1,5 млн. лв. за последните 5 години. Тук изобщо не коментирам качеството на услугата сметосъбиране и защ оне се спазва задължението целевите средства от прихода, да се превежда своевременно посметката на фирмата-изпълнител.

Лошото качество на изпълнените дейности, тук можем да посочим закрития плувен басейн, който след дълги години ремонтни дейности, заработи едва за няколко месеца и в момента отново не функционира. Улица „Заводска“ въобще не е доведена до успешен край на ремонтните дейности. След като беше прехвърляна в продължение на 2 години в плановете за рехабилитация и накрая се гласуваха допълнителни 120 хил. лв. за довършването и, липсват тротоарите и необходимите пътни знаци.

Закупуването на сградата на бившето общежитие за сумата от 700 хил. лв. с гласовете единствено на колегите от ДПС, до този момент въпросната придобивка не е включена никъде, нито в текущия бюджет, нито в следващия. Ръководството на община Кърджали явно няма никаква яснота за какво може да бъде използвана въпросната сграда.

Инвестициите с европейско финансиране, с които г-н Азис толкова се гордее, до момента са донесли допълнителни непредвидени разходи на бюджета, в размер на милиони лева.

Т. нар. „Воден цикъл“ има финансова корекция в размер на над 6 млн. лв. Въпреки, че държавата опрости 80% от това задължение, инвестицията е факт за неефективното усвояване на европейски средства.

Санираните през 2018-та година училища също доведоха до утежняване на общинския бюджет със сума от порядъка на над 1,5 млн.лв по думите на самия г-н Азис.

Цесията, която гласуваха колегите от ДПС за дълга от 14 млн. лв. към фирмата за сметосъбиране, също допринася за увеличаването на разходната част на бюджета.

Всички тези средства, както и  наказателните лихви по забавяни плащания през годините, възлизащи на над милион лева, можеха да се използват за социални, инфраструктурни и всякакви други дейности, в полза на жителите на община Кърджали.

Това съобщи за Кърджали бг вести съветникът от БСП в Общинския съвет на Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини