18 °C

Русия изпреварва Германия през 2020 г.

Изображение 1 от 2

  Въпреки наложените от Запада санкции през 2020 Русия ще изпревари Великобритания и Германия по паритет на покупателната си способност и нейната икономика ще заеме 5-то място в световната ранглиста след икономиките на Китай, Индия, САЩ и Япония. Такава е прогнозата на азиатската мултинационална Стандарт Чантър банка, която през 2030 г. нарежда 7 азиатски страни в челната десятка на световните икономически гиганти.
  В съпоставими показатели по паритет на покупателна сила и брутен вътрешен продукт прогнозата е, че Китай ще надмине САЩ още тази година, а благодарение на азиатските страни през 2020 г. болшинството от населението на земята ще представлява средната класа.           
  В своята прогноза за следващите две години Световната банка и Международния Валутен Фонд предвиждат ръст на руската икономика от 1.8% и отбелязват факта, че през миналата година стокообменът между Русия и ЕС е нараснал с 22% въпреки наложените й икономическите санкции. Същевременно най-голямата европейска икономика – тази на Германия, бележи рязък спад и едва не изпадна в рецесия с най-нисък ръст от 2013 г. насам, което се дължи най-вече на слабостите в световната икономика и проблемите в автомобилната й индустрия.        

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Jo
   jo
   4 -1
   19:24, 22 яну 2019
   хахаххахахахахаахахахах,,е тук ме разсмяха тези
  • 2
   Зд
   Здрав разум
   0 0
   11:22, 23 яну 2019
   Интересно как ще задмине Германия, като не съм видял един тостер, пералня, самобръсначка или поне тефлонов тиган, произведенв Русия, т. е. нещо по-високотехнологично от водка или пелмени. В момента Холандия има икономика само наполовина по-малко от руската. Да знаете на някой детето му да учи в Русия или да е заминал някой да работи там (Герхард Шрьодер и Симеон Дянков не се броят :))

  Хороскоп за 14.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  14 ное 2019
  Последни новини