16 °C

Кръгла маса по проблемите на културно- историческия туризъм ще се състои в Кърджали

Кръгла маса по проблемите на културно-историческия туризъм ще се състои в Кърджали на 25 и 26 януари. Тя е първата  от поредицата прояви от Националната кампания „Чудесата на България”,организирана от вестник „Стандарт”. Домакин е Асоциацията по туризъм „Перперикон”. В Кърджали тема е „Развитие на култура и туризъм”. Предстои създаването на регионален бранд „По стъпките на Орфей и Дионис”. Целта е да се кандидатства по европейски програми за социализация на археологически и природни забележителности с национално значение. Предвижда се ангажирането на културни институти с национална значимост за обогатяване на културния живот в региона и повишаване на интереса на българските и чуждестранни туристи. Ще бъде обсъдена възможността за организиране на световни събития в Кърджали и региона. Това съобщи за медиите председателят на Управителния съвет на Асоциацията по туризъм „Перперикон” д-р Фахри Идриз.

  В работата на форума ще вземат участие министърът на културата Боил Банов, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова, зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев и други висши представители на изпълнителната власт. Ще участват в дискусията и всичките седем кметове на общини от Кърджалийска област.

  Ще бъдат посетени знакови обекти на културно-историческото наследство в Кърджалийска област,каза още д-р Фахри Идриз.

   Под негово ръководство се поведе заседание на Управителния съвет на Асоциацията по туризъм „Перперикон”, на което бяха формулирани конкретни въпроси към представителите на държавната изпълнителна и местната власт. Акцентът се постави на социализацията на Водното огледало и прекатегоризацията на археологически и архитектурни паметници от местно в национално значение, което би позволило да се кандидатства по европейски програми за тяхната реставрация и социализация.

 Управителният съвет на асоциацията одобри проект обвързан тясно със социализацията на Водното огледало.Той цели привличането на туристи и е с работното заглавие ”Разходка с лодка”  и цели свързването в един маршрут на два храма:старата джамия на Пазара и манастирския комплекс „Св.Йоан Предтеча”.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пе
  Пенкелер
  1 0
  09:10, 22 яну 2019
  Абе, Фахри, каква кръгла маса, какви пет лева, вестник Стандарт спря да излиза още миналата година. Ти нас за балъци ли ни броиш.

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини