Градоустройствени аспекти обсъдиха кмет и камарите на архитектите и инженерите

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с представители на Камарата на регионалните колегии на Камарата на архитектите и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. В срещата участие взеха и архитектите Иван Димчев и Олег Николов, които са пряко свързани с Общия устройствен план на Кърджали.

Акцент в разговорите бе ситуирането на новата спортна зала на Кърджали. Представени бяха 4 предложения, по които се работи от страна на общината през последните месеци. Бе предложена и нова възможност за местоположение на залата от страна на представителите на регионалните колегии. Става дума за площадка, която се намира зад настоящата спортна зала, но предстои вариантът да бъде обстойно разгледан, а площадката обследвана дали може да поеме капацитета на такава зала.

Разговори бяха водени и за възможността да бъдат реализирани проекти за покриване на дерето в Кърджали, в района на пазара. Участниците в срещата се запознаха с 4 варианта за покриване на дерето в участъка между бул. „България“ и Кръговото на пазара. В идейните варианти не се предвижда високо строителство, а по-скоро зони за паркиране и ниско застрояване.

Предстои да бъдат проучени вариантите и съобразени с настоящото законодателство.

В рамките на срещата акцент бяха и новите възможности за уплътняване на града и предвиждане на варианти за разрастване. Коментарите бяха съсредоточени върху зоните по левия бряг на река Арда, както и в близост до стадион Горубсо.

Актуални проблеми на градския трафик и възможности за решението им бяха другите въпроси на вниманието на кмета инж. Хасан Азис и представителите на двете камари.

Бе коментиран и въпроса за преминаването на едносменен режим на училищата от 2020 година и необходимостта от обновяване и реконструкция на някои стари училищни сгради в Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини