14 °C

Издигнаха кандидатурата на инж.Хасан Азис член на новия УС на НСОРБ

На 29.01.2020 г. в Пловдив се проведерегионалното делегатско заседание на кметовете и председателите на общински съвети от Южен централен регион. Събранията в цялата страна се провеждат в рамките на започна изборната процедура за ръководни органи на НСОРБ през мандат 2019 – 2023 г. Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини. НСОРБ представя интересите на общините в рамките на законодателния процес, участва в разработването на стратегическите документи на национално ниво, в контрола и управлението на средствата от ЕС и представлява българските местни власти в международен план.

СпоредразпоредбитенаУставана НСОРБ, Южен централенрайонзапланиранеима5места в състава на бъдещия Управителенсъветна НСОРБ.

За членове на бъдещия УС бяха издигнати кандидатурите на Георги Мараджиев – втори мандат кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов – четвърти мандат кмет на община Карлово и досегашен член на УС на НСОРБ, Иво Димов – кмет на община Димитровград трети пореден мандат и досегашен член на УС на НСОРБ, Никола Белишки – трети мандат кмет на община Панагюрище и инж.Хасан Азис – досегашен заместник-председател на УС на НСОРБ и кмет на община Кърджали 5-ти пореден мандат.

Делегатите в общото събрание на НСОРБ от Южен централен район издигнаха за член на Контролния съвет на НСОРБ кандидатурата на кмета на най-младата община в България – община Сърница – Неби Бозов.

Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в гр. София.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини