Обществен съвет предлага в Бюджет 2019 да се предвидят средства за нова канализационна мрежа

В бюджета на община Кърджали за 2019 година да се предвидят средства за проектиране на цялостна канализационна мрежа за отвеждане на дъждовните води при интензивни порои,  ще предложат от Обществения съвет при Общинския съвет в Кърджали по време на предстоящото обществено обсъждане на план-сметката за 2019 година.

 Според председателят на Обществения съвет Милан Миланов проектирането, а в последствие и изграждането на нова канализационна мрежа е много належащо, тъй като от години при проливни дъждове и порои улиците на места се превръщат в реки и езера, тъй като сега съществуващите шахти не могат да поемат голямото количество вода. А това създава затруднения както за автомобили, така и за пешаходци, както и опасност от наводнения на приземните етажи, аргументира се Миланов.

От Обществения съвет при Общинския съвет предлагат още в новия бюджет да се заделят средства за изграждане на съблекалня, малки трибуни и тоалетна до футболното игрище на парк „Арпезос-Север”. Много младежи и деца ползват това игрище и са принудени да си хвърлят дрехите по земята, е един от аргументите на Миланов.

Да бъдат предвидени в новия бюджет и средства за изграждане на тоалетни в парковете на Кърджали, тъй като сега всеки ходи по нужда където му видят очите, както и средства за поддържане на гробищните паркове в общината, предлагат още от Обществения съвет към Общинския съвет.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини